Nieuwe encryptieoplossing van Ciena verkleint het risico op datalekken via stads- en langeafstandsnetwerken

In de moderne ‘webscale’ wereld worden steeds meer applicaties in de cloud gehost. Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens niet alleen ‘in ruste’, maar ook tijdens overdracht veilig blijven. WaveLogic Encryption maakt gebruik van de toonaangevende coherente optische technologie van Ciena om encryptie op de optische laag mogelijk te maken waarmee, voor het eerst in de branche, verbindingen met snelheden van 10G, 100G, 200G en hoger binnen stads- en langeafstandsnetwerken gerealiseerd kunnen worden. Bedrijven kunnen zo beschikken over een standaard ingeschakelde oplossing voor gegevensencryptie die zij op eenvoudige wijze in gebruik kunnen nemen.

ciena Er zijn verschillende oplossingen op de markt verkrijgbaar voor het beveiligen van gegevens ‘in ruste’. Organisaties hebben echter ook te maken met de voortdurende overdracht van grote volumes bedrijfskritische gegevens. Nu de overheid de regelgeving voor informatiebeveiliging steeds verder aanscherpt, krijgt de beveiliging van gegevens ‘in transit’ een steeds hogere prioriteit. WaveLogic Encryption van Ciena maakt het mogelijk om gegevens ook veilig te houden wanneer die de private cloud verlaten en via het netwerk worden getransporteerd, ongeacht de afstand en zonder nadelige gevolgen voor de ervaring van eindgebruikers.

WaveLogic Encryption voorziet in alle infrastructuurbehoeften en biedt aanvullende netwerkbeveiliging voor providers en grote organisaties zoals overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en zorginstanties. De oplossing is gecertificeerd voor FIPS en voldoet aan de hoogste wereldwijde beveiligingsnormen. Dankzij de inzet van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena biedt de oplossing als eerste binnen de branche softwarematig programmeerbare modulatie. Dit biedt de mogelijkheid van 100G-encryptie met QPSK-modulatie en 200G-encryptie met 16 QAM-modulatie.

WaveLogic Encryption kan eenvoudig in gebruik worden genomen en is protocolonafhankelijk. Dit betekent dat het inkomende netwerkverkeer ongeacht het type gelijktijdig wordt versleuteld, met inbegrip van Ethernet-, Fibre Channel-, OTN-, IP-, SONET- en SDH-verkeer. De oplossing past encryptie toe op de volledige golflengte voordat de gegevens het bedrijfspand of datacenter verlaten. Alle data wordt op transparante wijze en zonder noemenswaardige latency overgedragen. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van netwerkbronnen en een kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerservaring.

De softwareoplossing MyCryptoTool van Ciena vult deze functionaliteit aan met een speciaal beheerportal dat zakelijke gebruikers en beveiligingsmanagers volledige grip biedt op alle beveiligingsparameters.

Meer over
Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1