Nieuwe encryptieoplossing van Ciena verkleint het risico op datalekken via stads- en langeafstandsnetwerken

In de moderne ‘webscale’ wereld worden steeds meer applicaties in de cloud gehost. Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens niet alleen ‘in ruste’, maar ook tijdens overdracht veilig blijven. WaveLogic Encryption maakt gebruik van de toonaangevende coherente optische technologie van Ciena om encryptie op de optische laag mogelijk te maken waarmee, voor het eerst in de branche, verbindingen met snelheden van 10G, 100G, 200G en hoger binnen stads- en langeafstandsnetwerken gerealiseerd kunnen worden. Bedrijven kunnen zo beschikken over een standaard ingeschakelde oplossing voor gegevensencryptie die zij op eenvoudige wijze in gebruik kunnen nemen.

ciena Er zijn verschillende oplossingen op de markt verkrijgbaar voor het beveiligen van gegevens ‘in ruste’. Organisaties hebben echter ook te maken met de voortdurende overdracht van grote volumes bedrijfskritische gegevens. Nu de overheid de regelgeving voor informatiebeveiliging steeds verder aanscherpt, krijgt de beveiliging van gegevens ‘in transit’ een steeds hogere prioriteit. WaveLogic Encryption van Ciena maakt het mogelijk om gegevens ook veilig te houden wanneer die de private cloud verlaten en via het netwerk worden getransporteerd, ongeacht de afstand en zonder nadelige gevolgen voor de ervaring van eindgebruikers.

WaveLogic Encryption voorziet in alle infrastructuurbehoeften en biedt aanvullende netwerkbeveiliging voor providers en grote organisaties zoals overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en zorginstanties. De oplossing is gecertificeerd voor FIPS en voldoet aan de hoogste wereldwijde beveiligingsnormen. Dankzij de inzet van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena biedt de oplossing als eerste binnen de branche softwarematig programmeerbare modulatie. Dit biedt de mogelijkheid van 100G-encryptie met QPSK-modulatie en 200G-encryptie met 16 QAM-modulatie.

WaveLogic Encryption kan eenvoudig in gebruik worden genomen en is protocolonafhankelijk. Dit betekent dat het inkomende netwerkverkeer ongeacht het type gelijktijdig wordt versleuteld, met inbegrip van Ethernet-, Fibre Channel-, OTN-, IP-, SONET- en SDH-verkeer. De oplossing past encryptie toe op de volledige golflengte voordat de gegevens het bedrijfspand of datacenter verlaten. Alle data wordt op transparante wijze en zonder noemenswaardige latency overgedragen. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van netwerkbronnen en een kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerservaring.

De softwareoplossing MyCryptoTool van Ciena vult deze functionaliteit aan met een speciaal beheerportal dat zakelijke gebruikers en beveiligingsmanagers volledige grip biedt op alle beveiligingsparameters.

Meer over
Lees ook
Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden

Cryptshare  - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Cryptshare - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Sinds kort heeft Cryptshare haar eerste Chief Sales Officer: deze nieuwe rol is opgepakt door Ingrid Hagen, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in IT sales. Zij is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en partneractiviteiten en rapporteert aan Dominik Lehr, oprichter en CEO van de Duitse IT-security provider.

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1