Nieuwe encryptieoplossing van Ciena verkleint het risico op datalekken via stads- en langeafstandsnetwerken

In de moderne ‘webscale’ wereld worden steeds meer applicaties in de cloud gehost. Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens niet alleen ‘in ruste’, maar ook tijdens overdracht veilig blijven. WaveLogic Encryption maakt gebruik van de toonaangevende coherente optische technologie van Ciena om encryptie op de optische laag mogelijk te maken waarmee, voor het eerst in de branche, verbindingen met snelheden van 10G, 100G, 200G en hoger binnen stads- en langeafstandsnetwerken gerealiseerd kunnen worden. Bedrijven kunnen zo beschikken over een standaard ingeschakelde oplossing voor gegevensencryptie die zij op eenvoudige wijze in gebruik kunnen nemen.

ciena Er zijn verschillende oplossingen op de markt verkrijgbaar voor het beveiligen van gegevens ‘in ruste’. Organisaties hebben echter ook te maken met de voortdurende overdracht van grote volumes bedrijfskritische gegevens. Nu de overheid de regelgeving voor informatiebeveiliging steeds verder aanscherpt, krijgt de beveiliging van gegevens ‘in transit’ een steeds hogere prioriteit. WaveLogic Encryption van Ciena maakt het mogelijk om gegevens ook veilig te houden wanneer die de private cloud verlaten en via het netwerk worden getransporteerd, ongeacht de afstand en zonder nadelige gevolgen voor de ervaring van eindgebruikers.

WaveLogic Encryption voorziet in alle infrastructuurbehoeften en biedt aanvullende netwerkbeveiliging voor providers en grote organisaties zoals overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en zorginstanties. De oplossing is gecertificeerd voor FIPS en voldoet aan de hoogste wereldwijde beveiligingsnormen. Dankzij de inzet van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena biedt de oplossing als eerste binnen de branche softwarematig programmeerbare modulatie. Dit biedt de mogelijkheid van 100G-encryptie met QPSK-modulatie en 200G-encryptie met 16 QAM-modulatie.

WaveLogic Encryption kan eenvoudig in gebruik worden genomen en is protocolonafhankelijk. Dit betekent dat het inkomende netwerkverkeer ongeacht het type gelijktijdig wordt versleuteld, met inbegrip van Ethernet-, Fibre Channel-, OTN-, IP-, SONET- en SDH-verkeer. De oplossing past encryptie toe op de volledige golflengte voordat de gegevens het bedrijfspand of datacenter verlaten. Alle data wordt op transparante wijze en zonder noemenswaardige latency overgedragen. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van netwerkbronnen en een kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerservaring.

De softwareoplossing MyCryptoTool van Ciena vult deze functionaliteit aan met een speciaal beheerportal dat zakelijke gebruikers en beveiligingsmanagers volledige grip biedt op alle beveiligingsparameters.

Meer over
Lees ook
Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan. De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat1

Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

Een nieuwe smartphone moet gebruikers helpen hun privacy beter te beschermen. De Blackphone is een smartphone die speciaal is ontworpen om alle vormen van communicatie extra te beveiligen en versleutelen. De telefoon moet voorkomen dat gebruikers door inlichtingendiensten als de NSA kunnen worden afgeluisterd. De Blackphone is ontwikkeld door Sil1

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1