Nieuwe encryptieoplossing van Ciena verkleint het risico op datalekken via stads- en langeafstandsnetwerken

In de moderne ‘webscale’ wereld worden steeds meer applicaties in de cloud gehost. Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens niet alleen ‘in ruste’, maar ook tijdens overdracht veilig blijven. WaveLogic Encryption maakt gebruik van de toonaangevende coherente optische technologie van Ciena om encryptie op de optische laag mogelijk te maken waarmee, voor het eerst in de branche, verbindingen met snelheden van 10G, 100G, 200G en hoger binnen stads- en langeafstandsnetwerken gerealiseerd kunnen worden. Bedrijven kunnen zo beschikken over een standaard ingeschakelde oplossing voor gegevensencryptie die zij op eenvoudige wijze in gebruik kunnen nemen.

ciena Er zijn verschillende oplossingen op de markt verkrijgbaar voor het beveiligen van gegevens ‘in ruste’. Organisaties hebben echter ook te maken met de voortdurende overdracht van grote volumes bedrijfskritische gegevens. Nu de overheid de regelgeving voor informatiebeveiliging steeds verder aanscherpt, krijgt de beveiliging van gegevens ‘in transit’ een steeds hogere prioriteit. WaveLogic Encryption van Ciena maakt het mogelijk om gegevens ook veilig te houden wanneer die de private cloud verlaten en via het netwerk worden getransporteerd, ongeacht de afstand en zonder nadelige gevolgen voor de ervaring van eindgebruikers.

WaveLogic Encryption voorziet in alle infrastructuurbehoeften en biedt aanvullende netwerkbeveiliging voor providers en grote organisaties zoals overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en zorginstanties. De oplossing is gecertificeerd voor FIPS en voldoet aan de hoogste wereldwijde beveiligingsnormen. Dankzij de inzet van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena biedt de oplossing als eerste binnen de branche softwarematig programmeerbare modulatie. Dit biedt de mogelijkheid van 100G-encryptie met QPSK-modulatie en 200G-encryptie met 16 QAM-modulatie.

WaveLogic Encryption kan eenvoudig in gebruik worden genomen en is protocolonafhankelijk. Dit betekent dat het inkomende netwerkverkeer ongeacht het type gelijktijdig wordt versleuteld, met inbegrip van Ethernet-, Fibre Channel-, OTN-, IP-, SONET- en SDH-verkeer. De oplossing past encryptie toe op de volledige golflengte voordat de gegevens het bedrijfspand of datacenter verlaten. Alle data wordt op transparante wijze en zonder noemenswaardige latency overgedragen. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van netwerkbronnen en een kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerservaring.

De softwareoplossing MyCryptoTool van Ciena vult deze functionaliteit aan met een speciaal beheerportal dat zakelijke gebruikers en beveiligingsmanagers volledige grip biedt op alle beveiligingsparameters.

Meer over
Lees ook
Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber biedt zijn klanten WDM Encrypted aan. Deze encryptietechniek zorgt ervoor dat data tijdens het transport over glasvezel niet afgetapt kan worden. De bekendmaking vond plaats op de InfoSecurity beurs in Utrecht. De Cybersecuritymonitor 2018 van het CBS laat zien dat grote organisaties bovengemiddeld vaak getroffen worden door cyberaanvall1

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de unieke websites op het topleveldomein .nl is voorzien van een SSL-certificaat. In totaal gaat het om 500.000 Nederlandse websites. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het topleveldomein .nl telt in totaal 3,6 miljoen unieke websites. In 757.000 van de gevallen gaat het om een zakelijke we1

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Een nieuwe vorm van ransomware genaamd Zenis versleutelt niet alleen data op getroffen systemen, maar probeert ook gericht backups van slachtoffers te vernietigen. De ransomware heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zenis is ontdekt door MalwareHunterTeam, dat de ransomware samen met Bleeping Computer heeft geanalyseerd. MalwareHunterTeam heeft1