Samenwerking AIVD en TU Delft op het gebied van digitale veiligheid

cyber-security-expo

De AIVD en de Technische Universiteit Delft gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid en starten daarbij een uniek onderzoeksprogramma.

Innovaties

De ontwikkelingen op het gebied van cyber gaan snel en vragen om innovatieve oplossingen. De digitale dreiging is zo complex dat samenwerking cruciaal is. Het onderzoeksteam van de TU Delft gaat in samenwerking met de AIVD onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen Nederland nog beter te beschermen tegen digitale dreiging.

De AIVD ziet die digitale dreiging als een van de grootste waar Nederland op dit moment mee te maken heeft. Nederland is een hoogontwikkeld land en vormt daarom een aantrekkelijk doelwit voor digitale spionage, heimelijke politieke beïnvloeding en sabotage. Digitale veiligheid is essentieel voor het functioneren van onze maatschappij.

Onderzoeksteam start in najaar

Het onderzoeksteam wordt de komende maanden geworven door de TU Delft en start naar verwachting in het najaar van 2018. Met dit samenwerkingsverband combineert de AIVD zijn kennis met die van de wetenschap om Nederland digitaal veilig te houden.

Meer over
Lees ook
Cybersecurity Knowledge Summit markeert vijf jaar samenwerking Nederland en Japan bescherming vitale infrastructuur

Cybersecurity Knowledge Summit markeert vijf jaar samenwerking Nederland en Japan bescherming vitale infrastructuur

Op 23 juli 2021 gaat de 32ste editie van de Olympische Spelen van start in Tokyo (Japan). De Olympische Spelen 2021 beloven de meest innovatieve ooit te worden. Dit uit zich niet alleen in de introductie van nieuwe takken van sport, maar ook in de voorbereidingen die vooraf zijn gegaan in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen

Publiek-Privaat samenwerkingsverband lanceert Security Check Procesautomatisering

Publiek-Privaat samenwerkingsverband lanceert Security Check Procesautomatisering

Een Publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Digital Trust Center (DTC), Deloitte, VNG-IBD, Novel-T, NCSC, Siemens, ASML, Accenture en de Cybersecurity Alliantie, die belangen behartigt op het gebied van cyberveiligheid in operationele techniek (OT), introduceert vandaag de Security Check Procesaut1

iSOC24 versterkt portfolio met SOAR voor security operations van Swimlane

iSOC24 versterkt portfolio met SOAR voor security operations van Swimlane

Swimlane, leverancier van een van de meest geavanceerde security automation platformen, en iSOC24, gespecialiseerd security solutions provider, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd om samen security orchestration, automation en response (SOAR) oplossingen aan te bieden in de Benelux.