Samenwerking AIVD en TU Delft op het gebied van digitale veiligheid

cyber-security-expo

De AIVD en de Technische Universiteit Delft gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid en starten daarbij een uniek onderzoeksprogramma.

Innovaties

De ontwikkelingen op het gebied van cyber gaan snel en vragen om innovatieve oplossingen. De digitale dreiging is zo complex dat samenwerking cruciaal is. Het onderzoeksteam van de TU Delft gaat in samenwerking met de AIVD onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen Nederland nog beter te beschermen tegen digitale dreiging.

De AIVD ziet die digitale dreiging als een van de grootste waar Nederland op dit moment mee te maken heeft. Nederland is een hoogontwikkeld land en vormt daarom een aantrekkelijk doelwit voor digitale spionage, heimelijke politieke beïnvloeding en sabotage. Digitale veiligheid is essentieel voor het functioneren van onze maatschappij.

Onderzoeksteam start in najaar

Het onderzoeksteam wordt de komende maanden geworven door de TU Delft en start naar verwachting in het najaar van 2018. Met dit samenwerkingsverband combineert de AIVD zijn kennis met die van de wetenschap om Nederland digitaal veilig te houden.

Meer over
Lees ook
AXS Guard en ReaQta sluiten strategisch partnerschap

AXS Guard en ReaQta sluiten strategisch partnerschap

All-in-one cyberbeveiligingsplatform AXS Guard en toonaangevende leverancier van endpoint security solution provider ReaQta kondigen met trots een nieuw gezamenlijk partnerschap aan om organisaties in België beter te organisaties in België te beschermen te midden van het huidige complexe bedreigingslandschap.

Veiligheidscluster HSD lanceert kennis- & innovatieplatform

Veiligheidscluster HSD lanceert kennis- & innovatieplatform

Het veiligheidscluster HSD zet zich samen met haar ruim 270 partners in om onze digitaliserende samenleving veiliger te maken. Kennisdelen, samenwerken en innoveren is hiervoor van groot belang. Omdat dit door de Corona pandemie steeds uitdagender is geworden, heeft HSD een nieuw platform SecurityInsight.nl ontwikkeld dat hierbij helpt.

Samenwerking met Acronis helpt Matrix42 cyberbeveiliging uit te breiden

Samenwerking met Acronis helpt Matrix42 cyberbeveiliging uit te breiden

Matrix42 breidt zijn partnernetwerk verder uit. Sinds 1 februari 2021 heeftt de specialist in Workspace Management een technische samenwerking met cyberbeschermingsleverancier Acronis, die voornamelijk gespecialiseerd is op het gebied van cyberbeveiliging. De samenwerking is voordelig, met name voor de klanten van beide bedrijven.