Samenwerking AIVD en TU Delft op het gebied van digitale veiligheid

cyber-security-expo

De AIVD en de Technische Universiteit Delft gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid en starten daarbij een uniek onderzoeksprogramma.

Innovaties

De ontwikkelingen op het gebied van cyber gaan snel en vragen om innovatieve oplossingen. De digitale dreiging is zo complex dat samenwerking cruciaal is. Het onderzoeksteam van de TU Delft gaat in samenwerking met de AIVD onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen Nederland nog beter te beschermen tegen digitale dreiging.

De AIVD ziet die digitale dreiging als een van de grootste waar Nederland op dit moment mee te maken heeft. Nederland is een hoogontwikkeld land en vormt daarom een aantrekkelijk doelwit voor digitale spionage, heimelijke politieke beïnvloeding en sabotage. Digitale veiligheid is essentieel voor het functioneren van onze maatschappij.

Onderzoeksteam start in najaar

Het onderzoeksteam wordt de komende maanden geworven door de TU Delft en start naar verwachting in het najaar van 2018. Met dit samenwerkingsverband combineert de AIVD zijn kennis met die van de wetenschap om Nederland digitaal veilig te houden.

Meer over
Lees ook
Rockwell Automation en Cisco breiden gezamenlijke services voor industriële cybersecurity uit

Rockwell Automation en Cisco breiden gezamenlijke services voor industriële cybersecurity uit

Rockwell Automation heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de oplossing Cyber Vision van Cisco toevoegt aan het bestaande LifecycleIQ Services-portfolio van cybersecurity software. De integratie van Cisco Cyber Vision helpt industriële klanten onder meer bij de vroegtijdig detectie van cyberaanvallen.

LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en macmon secure GmbH uit Berlijn sluiten een technologisch partnerschap. macmon biedt uitgebreide oplossingen voor network access control (NAC) waarmee netwerken effectief worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

DDoS-clearinghouse aangemerkt als ‘high potential’ innovatie door Europese Commissie

Het DDoS-clearinghouse is door de Europese Commissie geselecteerd voor hun Innovation Radar als een belangrijke innovatie in de categorie 'secure networks and computing’. Het DDoS-clearinghouse is een systeem waarmee organisaties de kenmerken van DDoS-aanvallen waarmee zij geconfronteerd worden, kunnen meten en delen met andere aangesloten organis1