iSOC24 versterkt portfolio met SOAR voor security operations van Swimlane

network-security-operations-center-picture-id477475054-ISOC24

 

Swimlane, leverancier van een van de meest geavanceerde security automation platformen, en iSOC24, gespecialiseerd security solutions provider, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd om samen security orchestration, automation en response (SOAR) oplossingen aan te bieden in de Benelux.

De behoefte om continu de veiligheid van data veilig te stellen en de continuïteit ervan te garanderen wordt steeds belangrijker. iSOC24 streeft ernaar om de toenemende werkdruk, waarmee security teams te kampen hebben, te verlagen, en organisaties in staat te stellen om de juiste technologische beslissingen te kunnen nemen om cyberrisico’s real time inzichtelijk te kunnen maken. Deze aanpak maakt het mogelijk om incidenten efficiënter te detecteren en op te lossen, en nauwkeuriger vast te kunnen stellen welke maatregelen genomen dienen te worden om eventuele schade aan de omgeving te beperken.

Met de toevoeging van Swimlane kunnen relaties van iSOC24 profiteren van het meest complete security automation platform dat vanaf de basis is opgebouwd om complexe automation processen te kunnen realiseren. Met drag-en-drop functies, integraties met veel verschillende technologieën, uitgebreide data visualisatie- en rapportage mogelijkheden ontstaat zo een allesomvattend scala aan opties dat tot voor kort niet voor handen was.

Door het veelal handmatige proces, dat doorgaans veel tijd inneemt, te automatiseren helpt het Swimlane SOAR platform om security taken te stroomlijnen. Hierdoor kunnen security teams zich focussen op de werkzaamheden die daadwerkelijk menselijk handelen vereisen. De flexibiliteit en de robuuste eigenschappen van het SOAR platform maken het mogelijk om specifieke functionaliteit toe te kunnen voegen. Swimlane stelt security teams in staat om een effectiever incident response- en threat management programma te ontwikkelen.

“Swimlane streeft ernaar om net even die stap extra te zetten richting partners. We zijn ontzettend verheugd dat wij onze reikwijdte binnen de Benelux verder kunnen vergroten met de ondersteuning binnen ons partnership met iSOC24,” zegt Toby van de Grift, EMEA Regional Director bij Swimlane. “We zien er naar uit om onderdeel te worden van het indrukwekkende iSOC24 portfolio en tegelijkertijd ook om organisaties te helpen met, naast een zeer snelle return on investment, ook een platform dat goed aansluit op de behoefte van organisaties om hun security operations verder te optimaliseren.”

“SOAR voor Security Oerations vormt op dit moment een pijnpunt voor veel enterprise organisaties. Bestaande oplossingen, enkel ontwikkeld om data op het netwerk veilig te stellen, zijn niet geschikt om deze pijn weg te nemen”, zegt Marc de Groot, Director Sales & Marketing van iSOC24.”Organisaties realiseren zich ook steeds meer dat het toevoegen van security personeel niet langer de oplossing is om met de zeer snel groeiende hoeveelheid security- en intelligence data die dagelijks wordt gegenereerd bescherming te bieden. Om bescherming te kunnen bieden voor de snel groeiende hoeveelheid aanvalsvlakken is automation over de gehele linie essentieel. We zijn trots om een bedrijf als Swimlane te mogen vertegenwoordigen. Zij geloven net als iSOC24 ook in ‘collaborative security en leveren een krachtige automation oplossing’”.

Over Swimlane

Swimlane loopt voorop op het gebied van security automation oplossingen, inclusief SOAR use cases en is opgericht om schaalbare en flexibele security oplossingen te leveren aan organisaties die worstelen met de sterk toenemende hoeveelheid alerts en het tekort aan kundig security personeel. Het beveiligingsplatform van Swimlane helpt organisaties bij het invullen van diverse security operations (SecOps) behoeften waaronder het prioriteren van alerts, het orchestreren van tools en het automatiseren van het proces om dreigingen het hoofd te bieden, waardoor de prestatie binnen de gehele organisatie wordt verbeterd. Het hoofdkwartier van Swimlane is gevestigd in Denver Colorado met operationele vestigingen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Australië. Voor meer informatie, bezoek www.swimlane.com.

Over iSOC24

iSOC24 levert oplossingen die het voor organisaties mogelijk maken om – in control – te geraken en te blijven over de graad van hun informatiebeveiliging en te controleren of wordt voldaan aan de gestelde norm. Ons ecosysteem met zorgvuldig geselecteerde oplossingen biedt organisaties de mogelijkheid om de voor hun specifieke omgeving relevante risico’s vast te kunnen stellen en deze in real-time het hoofd te kunnen bieden. iSOC24 is in 2012 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en het bedrijf is in privébezit. Voor meer informatie, bezoek www.isoc24.com.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1