Franse overheid neemt geen maatregelen tegen Tor-netwerken en openbare wifi-netwerken

franse-vlag

Frankrijk neemt geen maatregelen tegen openbare wifi-netwerken en het anonieme Tor-netwerk. Beide netwerken zullen niet worden afgesloten om communicatie voor terroristen moeilijker te maken.

Dit meldt de Franse premier Manuel Valls tegenover Franse media. Eerder meldde de Franse krant Le Monde op basis van interne documenten dat de Franse overheid plannen had het Tor-netwerk in zijn geheel te verbieden. Daarnaast zou de overheid het gebruik van openbare wifi-netwerken aan banden willen leggen in bepaalde noodsituaties. Valls spreekt dit nu dus tegen.

Valls noemt het internet een vrijheid en een geweldige manier om te communiceren, wat een positief effect heeft opd e economie. Tegelijkertijd erkent Valls dat het internet terroristen ook een manier biedt om te communiceren en hun ‘totalitaire ideologie’ te verspreiden. Valls stelt dan ook dat alle aspecten die een betere bestrijding van terrorisme mogelijk maken worden onderzocht, maar er doeltreffendere maatregelen moeten worden genomen dan het aan banden leggen van het Tor-netwerk en openbare wifi-netwerken.

Meer over
Lees ook
'Bezoekers en atleten van Olympische Winterspelen zijn doelwit van hackers'

'Bezoekers en atleten van Olympische Winterspelen zijn doelwit van hackers'

Bezoekers en atleten van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji moeten waakzaam zijn voor hackers. De Amerikaanse televisiezender NBC waarschuwt dat Russische hackers het tijdens de Winterspelen hebben gemunt op zowel deelnemers als bezoekers. Een verslaggever NBC stelt in samenwerking met een beveiligingsexpert de proef op de som te h1

Aerohive verscheept 500.000ste controlerloze wifi access point

Aerohive verscheept 500.000ste controlerloze wifi access point

De leverancier van op cloud gebaseerde mobiele netwerkoplossingen Aerohive Networks heeft de  500.000ste access point  uitgeleverd. In totaal zijn er in het afgelopen jaar 4000 nieuwe gebruikers in de zorgsector, bij winkelbedrijven en in het onderwijs bijgekomen. In 2006 ontwikkelde Aerohive een draadloze LAN architectuur zonder centrale contro1