'Bezoekers en atleten van Olympische Winterspelen zijn doelwit van hackers'

iphoneipadmini

Bezoekers en atleten van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji moeten waakzaam zijn voor hackers. De Amerikaanse televisiezender NBC waarschuwt dat Russische hackers het tijdens de Winterspelen hebben gemunt op zowel deelnemers als bezoekers.

Een verslaggever NBC stelt in samenwerking met een beveiligingsexpert de proef op de som te hebben genomen. De twee reisde af naar Sotsji met zowel een laptop als een smartphone en maakte gebruik van openbare WiFi-netwerken. Zo maakte de expert en verslaggever verbinding met het WiFi-netwerk van een café. Hun smartphone zou echter direct gehackt zijn en automatisch malware hebben gedownload.

Telefoongesprekken afluisteren

De malware op de smartphone stelt cybercriminelen volgens NBC in staat telefoongesprekken af te luisteren of op te nemen. Daarnaast zouden de hackers toegang hebben gekregen tot alle informatie die op de smartphone aanwezig was.

Naast de smartphone hadden de verslaggever en beveiligingsexpert ook een laptop bij zich. Ook dit apparaat werd binnen 24 uur na aankomst in Sotsji gehackt. De malware op de laptop blijkt informatie te hebben verzonden naar Russische servers.

Meer over
Lees ook
ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert haar Threat Report over Q2 2020, waarin belangrijke statistieken van ESET-detectiesystemen worden samengevat en opmerkelijke voorbeelden van ESET's cybersecurityonderzoek worden uitgelicht. Het Threat Report omvat tevens exclusieve, nog niet eerder verschenen ESET-onderzoeksupdates.

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.