Franse overheid neemt geen maatregelen tegen Tor-netwerken en openbare wifi-netwerken

franse-vlag

Frankrijk neemt geen maatregelen tegen openbare wifi-netwerken en het anonieme Tor-netwerk. Beide netwerken zullen niet worden afgesloten om communicatie voor terroristen moeilijker te maken.

Dit meldt de Franse premier Manuel Valls tegenover Franse media. Eerder meldde de Franse krant Le Monde op basis van interne documenten dat de Franse overheid plannen had het Tor-netwerk in zijn geheel te verbieden. Daarnaast zou de overheid het gebruik van openbare wifi-netwerken aan banden willen leggen in bepaalde noodsituaties. Valls spreekt dit nu dus tegen.

Valls noemt het internet een vrijheid en een geweldige manier om te communiceren, wat een positief effect heeft opd e economie. Tegelijkertijd erkent Valls dat het internet terroristen ook een manier biedt om te communiceren en hun ‘totalitaire ideologie’ te verspreiden. Valls stelt dan ook dat alle aspecten die een betere bestrijding van terrorisme mogelijk maken worden onderzocht, maar er doeltreffendere maatregelen moeten worden genomen dan het aan banden leggen van het Tor-netwerk en openbare wifi-netwerken.

Meer over
Lees ook
WatchGuard voegt wifibeheer toe aan WatchGuard Cloud

WatchGuard voegt wifibeheer toe aan WatchGuard Cloud

WatchGuard Technologies heeft het securitymanagementplatform WatchGuard Cloud uitgebreid met mogelijkheden voor het beheer van wifi-accesspoints. Daardoor kunnen zij voortaan alle WatchGuard-oplossingen beheren vanuit een enkele centrale beheeromgeving. Ook kondigt het bedrijf nieuwe accesspoints aan met ondersteuning voor wifi 6.

81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

Ruim de helft (57%) van alle organisaties vermoedt dat hun mobiele medewerkers de afgelopen twaalf maanden zijn gehackt. Maar liefst 81% van alle respondenten vertelden dat ze wifi gerelateerde beveiligingsincidenten hebben ervaren, met cafés (62%), vliegvelden (60%) en hotels (52%) als meest genoemde locaties. Andere locaties zijn treinstations (1

Kwetsbaarheid in WPA2 maken wifi-netwerken kwetsbaar

Kwetsbaarheid in WPA2 maken wifi-netwerken kwetsbaar

Nieuw ontdekte beveiligingslekken in Wi-Fi Protected Access II (WPA2) maken het mogelijk WPA2-verbindingen te kraken en toegang te krijgen tot wifi-netwerken van slachtoffers. Een dergelijke aanval maakt het mogelijk gevoelige informatie die gebruikers via hun wifi-verbinding versturen te onderscheppen, maar ook om data te injecteren en manipulere1