Britse minister: ‘IS wil dodelijke cyberaanvallen uit gaan voeren’

Militanten van Islamitische Staat (IS) werken aan cyberaanvallen op de Britse infrastructuur, waarmee zij proberen dodelijke slachtoffers te maken. Groot-Britannië moet daarom zijn budget voor digitale veiligheid verdubbelen.

Dit stelt de Britse minister van Financiën George Osborne, meldt Reuters. Osborne: “ISI gebruikt internet al langer voor verwerpelijke propaganda doeleinden, radicalisatie en operationele planning.” De groep zou echter proberen ook slachtoffers te maken via cyberaanvallen. “Zij zijn nog niet in staat geweest mensen te vermoorden met cyberaanvallen op onze infrastructuur”, stelt Osborne. “Maar we weten dat zij dit willen en hun best doen deze aanvallen op te zetten.”

De minister van Financiën wil daarom het budget voor cybersecurity verdubbelen tot bijna 1,9 miljard pond in 2020. Osborne benadrukt dat de dreiging vanuit IS deze extra uitgaven rechtvaardigt, ook al wordt in Groot-Britannië juist op allerlei andere uitgaven bezuinigd. “Het internet representeert een kritieke as van potentiële kwetsbaarheid”, aldus de minister. De beslissing het budget te verhogen is overigens al voor de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag genomen.

Lees ook
Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Tijdens de 2023 Qualys Security Conference (QSC) in Orlando, Florida, introduceerde Qualys het nieuwe Qualys Enterprise TruRisk Platform, dat organisaties ondersteunt in het beheren en verminderen van cyberrisico's.

Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security - Een fris, innovatief en transparant cyber security bedrijf dat klaar staat voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer. Wij nemen je graag mee in het ontstaan van sharqsec, onze missie en hoe wij de MKB ondernemer helpen met een ijzersterke cyber security. Het was eind 2022 toen Daniel en Hidde van dichtbij hebben gezien hoe een1