Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

20231031 Qualys AWS Marketplace_image_1

Tijdens de 2023 Qualys Security Conference (QSC) in Orlando, Florida, introduceerde Qualys het nieuwe Qualys Enterprise TruRisk Platform, dat organisaties ondersteunt in het beheren en verminderen van cyberrisico's.

Het Qualys Enterprise TruRisk Platform verzamelt signalen van cyberrisico's uit een groot aantal verschillende bronnen en correleert deze tot meetbare inzichten. Gebruikers krijgen zodoende de beschikking over een gecentraliseerde toepassing voor het meten, rapporteren en elimineren van cyberrisico’s. Zij kunnen dit inzetten om kwetsbaarheden te herstellen en risico’s te beperken.

Sumedh Thakar, CEO van Qualys: “Deze aankondiging staat voor een nieuwe visie voor ons platform die voortkomt uit ons streven om niet alleen beveiligingsoplossingen te leveren voor attack surface management, vulnerability management en remediation, maar ook om de samenwerking tussen deze oplossingen mogelijk te maken zodat CISO’s en IT-beveiligingsteams de cyberrisico’s beter kunnen identificeren, prioriteren en aanpakken.”

Op zichzelf staande oplossingen voor het inschatten van cyberrisico’s hebben een negatieve impact op de IT-beveiliging van organisaties. Er komen weliswaar meer oplossingen die helpen bij het meten van cyberrisico's, maar het ontbreekt CISO’s en beveiligingsteams nog steeds aan de mogelijkheid om de signalen van een toenemend aantal cyberdreigingen samen te voegen, te correleren en te vertalen naar zinvolle strategieën om cyberrisico's te beperken en te herstellen.

Sinds de release van Qualys Vulnerability Detection Management and Response (VMDR) in 2019 heeft Qualys een reeks IT-beveiligingsoplossingen geïntroduceerd die end-to-end asset management en beveiligingsdekking bieden binnen één platform. Inmiddels moeten CISO's en beveiligingsteams de cyberrisico's ook kunnen meten en rapporteren volgens Key Performance Indicators (KPI's) die de impact van kwetsbaarheden, bedreigingen en risicoposities voor de organisaties in realtime weergeven. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. CISO’s en beveiligingsteams moeten gemiddeld uitm meer dan 60 beveiligingstools gegevens verzamelen, analyseren, in kaart brengen en aanpakken. Daardoor rapporteren zij vaak onjuist over de cyberrisico’s en kunnen zij deze niet effectief terugdringen.

Het Qualys Enterprise TruRisk Platform biedt een gecentraliseerde oplossing waarmee organisaties de cyberrisico's kunnen meten en verwijderen. Het geeft gebruikers ook de praktische inzichten in de werkelijke stand van zaken met betrekking tot cyberrisico’s. Deze kunnen zij vervolgens rapporteren aan het management en externe partijen, zoals auditors en verzekeraars. Zo beschikken alle partijen over de alle gegevens die de juiste beslissingen onderbouwen.

Het Qualys Enterprise TruRisk Platform verenigt:

  • Measure - Verzamelt cyberrisico's van Qualys en producten van derden en meet hun risicofactoren.
  • Communicate - Vertaalt ongelijksoortige gegevens over cyberrisico's in praktische inzichten en rapportages over de impact van beveiliging en bedrijfsrisico's.
  • Eliminate – Het verwijderen van cyberrisico's binnen de organisatie met effectieve risicobeperkende en herstelmaatregelen.

 

Aanvullende bronnen

Bekijk de aankondiging op QSC Americas 2023

Lees het blog van Sumedh Thakar, CEO and President, Qualys

Meer informatie over het Qualys Enterprise TruRisk Platform

Volg Qualys op LinkedIn en X

Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.