Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht

Android

Google verplicht fabrikanten van Android smartphones en tablet in Android 6.0 encryptie toe te passen. Met Full Disk Encryption (FDE) wordt alle data op het apparaat versleuteld en kan alleen nog worden uitgelezen nadat de gebruiker zijn of haar wachtwoord heeft ingevoerd.

Dit blijkt uit de Android 6.0 Compatibility Definition Document, een document waarin Google beschrijft aan welke eisen fabrikanten moeten voldoen om apparaten compatibel te maken met Android 6.0. Nieuw is FDE overigens niet. De feature is al langer beschikbaar in het Android besturingssysteem, maar is niet op iedere smartphone en tablet standaard ingeschakeld.

In Android 5.0 stelde Google het gebruik van FDE ook al verplicht, maar dit werd later omgezet in een aanbeveling. Nu is het gebruik van FDE en het controleren van de integriteit van het apparaat bij het opstarten alsnog verplicht. De verplichting geldt voor alle smartphones en tablets die zijn voorzien van een chip die AES-versleuteling kan uitvoeren met een snelheid van tenminste 50 Mbit/s. Apparaten die zonder verified boot zijn gelanceerd met een eerdere versie van Android zijn overigens niet verplicht FDE te implementeren, aangezien het niet mogelijk is deze feature via een software update alsnog toe te voegen.

2 Responses to Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht

  1. Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht bit.ly/1ME3Q70

  2. Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht: Google verplicht fabrikanten van Andro… bit.ly/1ME3Q70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.