Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht

android

Google verplicht fabrikanten van Android smartphones en tablet in Android 6.0 encryptie toe te passen. Met Full Disk Encryption (FDE) wordt alle data op het apparaat versleuteld en kan alleen nog worden uitgelezen nadat de gebruiker zijn of haar wachtwoord heeft ingevoerd.

Dit blijkt uit de Android 6.0 Compatibility Definition Document, een document waarin Google beschrijft aan welke eisen fabrikanten moeten voldoen om apparaten compatibel te maken met Android 6.0. Nieuw is FDE overigens niet. De feature is al langer beschikbaar in het Android besturingssysteem, maar is niet op iedere smartphone en tablet standaard ingeschakeld.

In Android 5.0 stelde Google het gebruik van FDE ook al verplicht, maar dit werd later omgezet in een aanbeveling. Nu is het gebruik van FDE en het controleren van de integriteit van het apparaat bij het opstarten alsnog verplicht. De verplichting geldt voor alle smartphones en tablets die zijn voorzien van een chip die AES-versleuteling kan uitvoeren met een snelheid van tenminste 50 Mbit/s. Apparaten die zonder verified boot zijn gelanceerd met een eerdere versie van Android zijn overigens niet verplicht FDE te implementeren, aangezien het niet mogelijk is deze feature via een software update alsnog toe te voegen.

Lees ook
Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden

Cryptshare  - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Cryptshare - focus op internationale groei en uitbreiding van het partnernetwerk

Sinds kort heeft Cryptshare haar eerste Chief Sales Officer: deze nieuwe rol is opgepakt door Ingrid Hagen, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in IT sales. Zij is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en partneractiviteiten en rapporteert aan Dominik Lehr, oprichter en CEO van de Duitse IT-security provider.

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1