Google stelt gebruik van Full Disk Encryption in Android 6.0 verplicht

android

Google verplicht fabrikanten van Android smartphones en tablet in Android 6.0 encryptie toe te passen. Met Full Disk Encryption (FDE) wordt alle data op het apparaat versleuteld en kan alleen nog worden uitgelezen nadat de gebruiker zijn of haar wachtwoord heeft ingevoerd.

Dit blijkt uit de Android 6.0 Compatibility Definition Document, een document waarin Google beschrijft aan welke eisen fabrikanten moeten voldoen om apparaten compatibel te maken met Android 6.0. Nieuw is FDE overigens niet. De feature is al langer beschikbaar in het Android besturingssysteem, maar is niet op iedere smartphone en tablet standaard ingeschakeld.

In Android 5.0 stelde Google het gebruik van FDE ook al verplicht, maar dit werd later omgezet in een aanbeveling. Nu is het gebruik van FDE en het controleren van de integriteit van het apparaat bij het opstarten alsnog verplicht. De verplichting geldt voor alle smartphones en tablets die zijn voorzien van een chip die AES-versleuteling kan uitvoeren met een snelheid van tenminste 50 Mbit/s. Apparaten die zonder verified boot zijn gelanceerd met een eerdere versie van Android zijn overigens niet verplicht FDE te implementeren, aangezien het niet mogelijk is deze feature via een software update alsnog toe te voegen.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1