WatchGuard introduceert UTM-appliances voor MKB en decentrale organisaties

WatchGuard Technologies lanceert twee nieuwe Unified Threat Management (UTM)-lijnen. De productlijnen T30 en T50 zijn gericht op het MKB en decentrale organisaties. De UTM-appliances consolideren de belangrijkste netwerk- en security-functionaliteit in een platform met een kleine vormfactor, waardoor deze eenvoudig geplaatst kan worden op locaties waar geen apart datacenter aanwezig is.

Organisaties en hun bedrijfsnetwerken zijn in toenemende mate gedecentraliseerd. Naast het beveiligen van de communicatie tussen het hoofdkantoor en flexibele werkplekken moeten de netwerken ook de diverse 'off-site' businesslocaties en filialen ondersteunen die steeds meer opereren als kleine zelfstandige bedrijven. Vooral in de retail, horeca, gezondheidszorg en de financiële sector komt deze relatie tussen een gecentraliseerde entiteit en meerdere onafhankelijke businesslocaties vaak voor.

Malware onderscheppen

WatchGuard's T-lijnen van UTM-appliances zijn specifiek richt op dergelijke situaties. De nieuwe ingebouwde PoE-poort maakt het koppelen van Watchguard Access Points mogelijk. De appliances onderscheppen malware, ook als deze door handtekening-gebaseerde antivirusoplossingen niet worden gedetecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sandboxing in de cloud en volledige systeememulatie (CPU en geheugen), wat inzicht geeft in instructies die de malware uitvoert en het mogelijk maakt verdacht gedrag te detecteren.

De UTM's hebben toegang tot het centrale intelligence thread platform van WatchGuard Dimension. Dit platform verzamelt data van alle appliances die in het bedrijfsnetwerk aanwezig zijn, ongeacht de fysieke locatie. Deze data geeft bedrijven inzicht in dreigingen en de mogelijkheid hier directie actie te ondernemen.

Op afstand configureren

De firewall verwerkt gegevens tot 1,2 Gbps en biedt een UTM-snelheid tot 165 Mbps. De UTM's T30-W en T50-W ondersteunen de nieuwste 802.11ac WiFi-standaard. Met behulp van Rapid Deploy kunnen appliances door de IT-afdeling op afstand worden geconfigureerd. Dankzij de beschikbaarheid van extra rekenkracht kunnen SHA-2-encryptiealgoritmen snel worden verwerkt, wat gebruikers helpt te voldoen aan compliance-standaarden die een upgrade van het oudere SHA-1 vereisen.

Meer over
Lees ook
AFC Ajax beveiligt netwerk met FortiGate-appliances van Fortinet

AFC Ajax beveiligt netwerk met FortiGate-appliances van Fortinet

De Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax beveiligt sinds kort haar netwerk met FortiGate-appliances van Fortinet. De Next Generation-firewall en de appliances van het bedrijf controleren bij Ajax meer dan 1.900 verschillende applicaties. De FortiGate-appliances beschikken over beveiligingsvoorzieningen om netwerken met een grote bandbreedte te bescherm1

Fortinet: 'Nieuwe firewall heeft doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde'

Fortinet: 'Nieuwe firewall heeft doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde'

Fortinet, leverancier van high-performance netwerkbeveiliging, lanceert de nieuwe FortiGate 5144C. Deze firewall heeft volgens het bedrijf een doorvoersnelheid van ruim 1 terabit per seconde (Tbps). De nieuwe FortiGate 5144C biedt verbindingen van 10 gigabit ethernet (GbE), 40GbE en 100GbE. Fortinet claimt hiermee de snelste firewall ter wereld op1

Fortinet levert eerste firewall met een doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde

Fortinet levert eerste firewall met een doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde

Fortinet lanceert als eerste leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging een firewall met een doorvoersnelheid van ruim 1 terabit per seconde (Tbps). De nieuwe FortiGate 5144C biedt verbindingen van 10 gigabit ethernet (GbE), 40GbE en 100GbE. Dit maakt de FortiGate 5144C de snelste firewall ter wereld, en een ideale beveiligingsoplossing v1