Fortinet levert eerste firewall met een doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde

Fortinet lanceert als eerste leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging een firewall met een doorvoersnelheid van ruim 1 terabit per seconde (Tbps). De nieuwe FortiGate 5144C biedt verbindingen van 10 gigabit ethernet (GbE), 40GbE en 100GbE. Dit maakt de FortiGate 5144C de snelste firewall ter wereld, en een ideale beveiligingsoplossing voor telecombedrijven, internet service providers (ISPs) en grootzakelijke datacentra. Deze stellen de hoogste eisen aan prestaties en schaalbaarheid voor netwerkbeveiliging, maar willen ook veelzijdigheid en flexibiliteit in het leveren van hoogwaardige prestaties voor de beveiliging van gegevens, applicaties en netwerkverkeer van hun klanten en gebruikers.

De nieuwe FortiGate 5000-series is het vlaggenschip van de firewalls op basis van een chassis en dunne moederborden (blades) van Fortinet. De FortiGate 5000-serie is speciaal ontwikkeld voor grootschalige datacentra. Het biedt een optimale uptime dankzij volledig dubbel uitgevoerde, direct vervangbare stroomvoorzieningen, ventilatoren en firewall blades.

FortiGate 5144C

De nieuwe 5000-serie bestaat uit een nieuw chassis (FortiGate 5144C), nieuwe blades voor de netwerkcontroller (5903C/5913C) en nieuwe beveiligingsblades (5001D). Deze maken gebruik van de nieuwste NP6-netwerkprocessor die de firewall een doorvoersnelheid geeft van 40 Gbps per ASIC. In tegenstelling tot gewone, standaard processors is de NP6 ASIC een revolutionair, energiezuinig ontwerp dat ongekende doorvoersnelheden mogelijk maakt voor de firewall (40Gbps), maar ook een vertraging kent van slechts 2 tot 3 microseconden. In combinatie met de ingebouwde IPv4 en IPv6 verwerking van netwerkverkeer, is de NP6 bij uitstek geschikt voor next-generation netwerken. Binnen de firewalls van de FortiGate 5000-serie zijn veertien 5001D beveiligingsblades tegelijkertijd actief, waardoor de doorvoersnelheid oploopt tot ruim 1 Tbps.

De nieuwe 5000-serie gebruikt dezelfde hardware (NP6 ASICs en FortiOS) als de bekroonde FortiGate 1000 en 3000 beveiligingsappliances die datacentra en eindgebruikers in de grootzakelijke markt beschermen. Dit zorgt voor een onovertroffen flexibiliteit in zowel de installatie en de beveiligingsfuncties als bij het bekrachtigen van het bedrijfsbeleid.

FortiGate 5001D Blades: geavanceerde beveiliging in een blade-ontwerp

De nieuwe 5001D beveiligingsblades vormen het hart van de nieuwe 5000-serie. Zij vertegenwoordigen de 5de generatie blades met een verwerkingssnelheid van 100 Gbps. Elke 5001D blade beschikt over twee FortiASIC NP6-processors. Hierdoor is de FortiGate 5000-serie een echte next-generation firewall, want het voorziet ook in onder meer deep packet inspection, IPS, applicatiebeheer en web content filtering. Dankzij de unieke VDOM-technologie kunnen bovendien meerdere virtuele firewalls tegelijkertijd actief zijn. Zo kunnen dienstverleners en telecombedrijven duizenden toegewijde NGFW-mogelijkheden aanbieden aan hun klanten.

Nieuwe FortiController voorziet in 100 Gigabit Ethernetverbinding

Voor datacentra en telecombedrijven die 100 Gigabit Ethernetverbindingen nodig hebben, is er de nieuwe FortiController-5913C besturingseenheid (controller blade). De FortiController-5913C is een sessiebewuste load balancing hub/switch die voldoet aan de Advanced Telecommunications Computing Architecture (ATCA). Het distribueert verkeer naar maximaal veertien FortiGate-5001D blades, wat leidt tot ongeëvenaarde prestaties, en het verwijdert alle potentiële knelpunten in de nieuwe netwerkarchitectuur voor 100 GbE. Voor omgevingen waar 40 Gigabit Ethernetverbindingen voldoende zijn, is de FortiController-5903C geschikt.

 
Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.