AFC Ajax beveiligt netwerk met FortiGate-appliances van Fortinet

Ajax-beveiligt-netwerk-met-Fortigate-van-Fortinet

De Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax beveiligt sinds kort haar netwerk met FortiGate-appliances van Fortinet. De Next Generation-firewall en de appliances van het bedrijf controleren bij Ajax meer dan 1.900 verschillende applicaties. De FortiGate-appliances beschikken over beveiligingsvoorzieningen om netwerken met een grote bandbreedte te beschermen. Denk hierbij aan intrusion prevention, data loss prevention en deep package inspection.

De ICT-afdeling van AFC Ajax ondersteunt alle activiteiten en doelstellingen van de organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor de ICT-activiteiten van de hele voetbalclub. De populariteit van allerlei online toepassingen, diensten en apps neemt snel toe onder de netwerkgebruikers van de voetbalorganisatie. Dit verhoogt het risico op het lekken van informatie uit het bedrijfssysteem via internet.

Next Generation-firewall

De bestaande firewalls van de voetbalclub beschikten niet over de geavanceerde functionaliteit om het netwerkverkeer te beschermen, zoals data loss prevention. Dit was voor AFC Ajax aanleiding op zoek te gaan naar een Next Generation-firewall die virussenbescherming en inzicht in het gedrag van de gebruikers van de bedrijfssystemen biedt. De keuze is gevallen op de FortiGate-appliances van Fortinet.

De FortiGate-appliances beveiligen het netwerkverkeer niet alleen, ze maken dit ook inzichtelijk met FortiAnalyzer en beheersbaar met FortiManager. “De senior systeembeheerders kunnen met FortiManager regels toepassen voor het type netwerkverkeer en op basis van gebruikersrechten. Zij kunnen bovendien de prestaties van de FortiGate-appliances controleren. FortiAnalyzer produceert heldere rapportages over het gebruik van het netwerk. Dat geeft het inzicht in het netwerkverkeer en geeft ons aantoonbare onderbouwing voor beslissingen, beleids- en gedragsregels en eventuele aanpassingen”, zegt Ronald Bouwman, ICT Manager bij AFC Ajax.

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.