Fortinet: 'Nieuwe firewall heeft doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde'

FortiGate-5140

Fortinet, leverancier van high-performance netwerkbeveiliging, lanceert de nieuwe FortiGate 5144C. Deze firewall heeft volgens het bedrijf een doorvoersnelheid van ruim 1 terabit per seconde (Tbps). De nieuwe FortiGate 5144C biedt verbindingen van 10 gigabit ethernet (GbE), 40GbE en 100GbE. Fortinet claimt hiermee de snelste firewall ter wereld op de markt te zetten.

De FortiGate 5144C is gericht op voor telecombedrijven, internet service providers (ISPs) en grootzakelijke datacentra. Deze stellen de hoogste eisen aan prestaties en schaalbaarheid voor netwerkbeveiliging, maar willen ook veelzijdigheid en flexibiliteit in het leveren van hoogwaardige prestaties voor de beveiliging van gegevens, applicaties en netwerkverkeer van hun klanten en gebruikers.

FortiGate 5000-series

De nieuwe FortiGate 5000-series is het vlaggenschip van de firewalls op basis van een chassis en dunne moederborden (blades) van Fortinet. De FortiGate 5000-serie is speciaal ontwikkeld voor grootschalige datacentra. Het biedt een optimale uptime dankzij volledig dubbel uitgevoerde, direct vervangbare stroomvoorzieningen, ventilatoren en firewall blades.

De nieuwe 5000-serie bestaat uit een nieuw chassis (FortiGate 5144C), nieuwe blades voor de netwerkcontroller (5903C/5913C) en nieuwe beveiligingsblades (5001D). De serie maakt gebruik van de nieuwste NP6-netwerkprocessor, die de firewall een doorvoersnelheid geeft van 40 Gbps per ASIC. De NP6 ASIC is een energiezuinige processor die hoge doorvoersnelheden mogelijk maakt voor de firewall (40Gbps), maar ook een vertraging kent van slechts 2 tot 3 microseconden. Binnen de firewalls van de FortiGate 5000-serie zijn veertien 5001D beveiligingsblades tegelijkertijd actief, waardoor de doorvoersnelheid oploopt tot ruim 1 Tbps.

Bekende hardware

De nieuwe 5000-serie gebruikt dezelfde hardware (NP6 ASICs en FortiOS) als de bekroonde FortiGate 1000 en 3000 beveiligingsappliances die datacentra en eindgebruikers in de grootzakelijke markt beschermen. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit in zowel de installatie en de beveiligingsfuncties en als bij het bekrachtigen van het bedrijfsbeleid.

De nieuwe 5001D beveiligingsblades vormen het hart van de nieuwe 5000-serie. Zij vertegenwoordigen de 5de generatie blades met een verwerkingssnelheid van 100 Gbps. Elke 5001D blade beschikt over twee FortiASIC NP6-processors. Hierdoor is de FortiGate 5000-serie een echte next-generation firewall, want het voorziet ook in onder meer deep packet inspection, IPS, applicatiebeheer en web content filtering. Dankzij de unieke VDOM-technologie van Fortinet kunnen bovendien meerdere virtuele firewalls tegelijkertijd actief zijn. Zo kunnen dienstverleners en telecombedrijven duizenden toegewijde NGFW-mogelijkheden aanbieden aan hun klanten.

100 Gigabit Ethernetverbinding

Voor datacentra en telecombedrijven die 100 Gigabit Ethernetverbindingen nodig hebben introduceert Fortinet die nieuwe FortiController-5913C besturingseenheid (controller blade). De FortiController-5913C is een sessiebewuste load balancing hub/switch die voldoet aan de Advanced Telecommunications Computing Architecture (ATCA). Het distribueert verkeer naar maximaal veertien FortiGate-5001D blades. Daarnaast verwijdert de FortiController-5913C alle potentiële knelpunten in de nieuwe netwerkarchitectuur voor 100 GbE. De FortiController-5913C is beschikbaar in het vierde kwartaal van 2014. Voor omgevingen waar 40 Gigabit Ethernetverbindingen voldoende zijn, is de FortiController-5903C geschikt. Deze is nu al beschikbaar.

Beschikbaarheid

De nieuwe FortiGate 5000-serie, inclusief het nieuwe 5144C chassis, de 5903C controller en de 5001D beveiligingsblades, is dit kwartaal beschikbaar bij geautoriseerde verkooppartners van Fortinet.

 
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1