Tumblr introduceert twee-staps-authentificatie

tumblr-twee-staps-authentificatie

Het populaire blogplatform Tumblr introduceert een twee-staps-authentificatie. Hiermee wil het platform de beveiliging voor gebruikers tegen cybercriminelen verbeteren.

Het gebruik van de twee-staps-authentificatie is vrijwillig. Gebruikers kunnen de extra beveiligingsmaatregelen in de instellingen van hun account inschakelen.

Unieke code

Gebruikers die de twee-staps-authentificatie inschakelen kunnen voortaan niet langer inloggen door slechts hun inloggegevens correct in te vullen. Zij ontvangen daarnaast een unieke code die zij moeten invoeren om toegang te krijgen tot hun account.

Deze extra code vergroot de veiligheid van gebruikers aanzienlijk. Hackers die onverhoopt de inloggegevens van een Tumblr-account in handen krijgen hebben immers niet zo maar toegang tot het account. Zij moeten eerst ook de unieke code in handen zien te krijgen.

SMS of app

De code kan op twee manieren worden aangeleverd. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de code via een SMS-bericht op hun smartphone te ontvangen. Het is echter ook mogelijk de code te generen met een speciale app.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.