Tumblr introduceert twee-staps-authentificatie

tumblr-twee-staps-authentificatie

Het populaire blogplatform Tumblr introduceert een twee-staps-authentificatie. Hiermee wil het platform de beveiliging voor gebruikers tegen cybercriminelen verbeteren.

Het gebruik van de twee-staps-authentificatie is vrijwillig. Gebruikers kunnen de extra beveiligingsmaatregelen in de instellingen van hun account inschakelen.

Unieke code

Gebruikers die de twee-staps-authentificatie inschakelen kunnen voortaan niet langer inloggen door slechts hun inloggegevens correct in te vullen. Zij ontvangen daarnaast een unieke code die zij moeten invoeren om toegang te krijgen tot hun account.

Deze extra code vergroot de veiligheid van gebruikers aanzienlijk. Hackers die onverhoopt de inloggegevens van een Tumblr-account in handen krijgen hebben immers niet zo maar toegang tot het account. Zij moeten eerst ook de unieke code in handen zien te krijgen.

SMS of app

De code kan op twee manieren worden aangeleverd. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de code via een SMS-bericht op hun smartphone te ontvangen. Het is echter ook mogelijk de code te generen met een speciale app.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.