Tor-ontwikkelaars: ‘Wij nemen ontslag indien wij een backdoor moeten inbouwen’

Verschillende ontwikkelaars van het Tor Project kondigt aan zich niet neer te zullen leggen bij een eventueel gerechtelijke bevel om backdoors in te bouwen in software. De ontwikkelaars kondigen aan in dit geval hun werk neer te leggen en ontslag te nemen.

Dit laat het Tor Project weten in een reactie op de rechtszaak tussen Apple en de FBI. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen mee te werken aan het kraken van een iPhone. Een rechter droeg Apple eerder al op dit te doen, maar Apple weigert. Het bedrijf stelt hiermee de veiligheid van alle iPhones in gevaar te brengen. Deze zaak is dinsdag gestaakt nadat de FBI bekend maakte mogelijk een methode in handen te hebben om de iPhone van een terrorist zonder hulp van Apple te kraken. Deze methode wordt op dit moment onderzocht.

Eerder lieten ontwikkelaars van Apple al weten ontslag te zullen nemen indien een rechter hen dwingt een backdoor in te bouwen in het iOS besturingssysteem. Nu laten dus ook ontwikkelaars van het Tor Project weten dit te zullen doen. Overigens heeft het Tor Project vooralsnog nooit een juridisch bevel ontvangen om een backdoor in software aan te brengen of cryptografische handtekeningen te overhandigen.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.