Tor-ontwikkelaars: ‘Wij nemen ontslag indien wij een backdoor moeten inbouwen’

Verschillende ontwikkelaars van het Tor Project kondigt aan zich niet neer te zullen leggen bij een eventueel gerechtelijke bevel om backdoors in te bouwen in software. De ontwikkelaars kondigen aan in dit geval hun werk neer te leggen en ontslag te nemen.

Dit laat het Tor Project weten in een reactie op de rechtszaak tussen Apple en de FBI. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen mee te werken aan het kraken van een iPhone. Een rechter droeg Apple eerder al op dit te doen, maar Apple weigert. Het bedrijf stelt hiermee de veiligheid van alle iPhones in gevaar te brengen. Deze zaak is dinsdag gestaakt nadat de FBI bekend maakte mogelijk een methode in handen te hebben om de iPhone van een terrorist zonder hulp van Apple te kraken. Deze methode wordt op dit moment onderzocht.

Eerder lieten ontwikkelaars van Apple al weten ontslag te zullen nemen indien een rechter hen dwingt een backdoor in te bouwen in het iOS besturingssysteem. Nu laten dus ook ontwikkelaars van het Tor Project weten dit te zullen doen. Overigens heeft het Tor Project vooralsnog nooit een juridisch bevel ontvangen om een backdoor in software aan te brengen of cryptografische handtekeningen te overhandigen.

Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1