Tor-ontwikkelaars: ‘Wij nemen ontslag indien wij een backdoor moeten inbouwen’

Verschillende ontwikkelaars van het Tor Project kondigt aan zich niet neer te zullen leggen bij een eventueel gerechtelijke bevel om backdoors in te bouwen in software. De ontwikkelaars kondigen aan in dit geval hun werk neer te leggen en ontslag te nemen.

Dit laat het Tor Project weten in een reactie op de rechtszaak tussen Apple en de FBI. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen mee te werken aan het kraken van een iPhone. Een rechter droeg Apple eerder al op dit te doen, maar Apple weigert. Het bedrijf stelt hiermee de veiligheid van alle iPhones in gevaar te brengen. Deze zaak is dinsdag gestaakt nadat de FBI bekend maakte mogelijk een methode in handen te hebben om de iPhone van een terrorist zonder hulp van Apple te kraken. Deze methode wordt op dit moment onderzocht.

Eerder lieten ontwikkelaars van Apple al weten ontslag te zullen nemen indien een rechter hen dwingt een backdoor in te bouwen in het iOS besturingssysteem. Nu laten dus ook ontwikkelaars van het Tor Project weten dit te zullen doen. Overigens heeft het Tor Project vooralsnog nooit een juridisch bevel ontvangen om een backdoor in software aan te brengen of cryptografische handtekeningen te overhandigen.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1