Start-up beschermt connected auto's tegen hackers

hacker

Steeds meer auto's zijn rechtstreeks met het internet verbonden. Dit is handig, maar levert ook risico's op. Zo kunnen kwaadwillenden dankzij de internetverbinding systemen in auto's hacken en voor gevaarlijke situaties zorgen. De start-up Argus Cyber-Security komt met een oplossing die 'connected auto's' moet beschermen.

Argus Cyber-Security werkt aan een systeem dat het hacken van connected auto's in real-time moet detecteren en voorkomen. Het bedrijf heeft onlangs in een investeringsronde 4 miljoen dollar weten op te halen voor de ontwikkeling van haar Intrustion Prevention System (IPS).

Datapakketjes analyseren

Het systeem analyseert alle datapakketjes die van en naar de auto worden verzonden. De communicatie die de infrastructuur in een auto uitvoert is beperkt en is hierdoor relatief eenvoudig te monitoren. Zo hoort een auto alleen bepaalde soorten communicatie te verrichten met bepaalde IP-adressen. Via een analyse van het dataverkeer is dan het ook mogelijk afwijkingen op te sporen en cyberaanvallen te identificeren.

Het systeem kan volgens de start-up worden geïntegreerd in iedere auto om zeker te stellen dat kwaadwillenden de controle niet over kunnen nemen. Het systeem genereert rapporten op basis van zijn bevinden. Indien afwijkingen worden aangetroffen slaat het systeem automatisch alarm.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.