Start-up beschermt connected auto's tegen hackers

hacker

Steeds meer auto's zijn rechtstreeks met het internet verbonden. Dit is handig, maar levert ook risico's op. Zo kunnen kwaadwillenden dankzij de internetverbinding systemen in auto's hacken en voor gevaarlijke situaties zorgen. De start-up Argus Cyber-Security komt met een oplossing die 'connected auto's' moet beschermen.

Argus Cyber-Security werkt aan een systeem dat het hacken van connected auto's in real-time moet detecteren en voorkomen. Het bedrijf heeft onlangs in een investeringsronde 4 miljoen dollar weten op te halen voor de ontwikkeling van haar Intrustion Prevention System (IPS).

Datapakketjes analyseren

Het systeem analyseert alle datapakketjes die van en naar de auto worden verzonden. De communicatie die de infrastructuur in een auto uitvoert is beperkt en is hierdoor relatief eenvoudig te monitoren. Zo hoort een auto alleen bepaalde soorten communicatie te verrichten met bepaalde IP-adressen. Via een analyse van het dataverkeer is dan het ook mogelijk afwijkingen op te sporen en cyberaanvallen te identificeren.

Het systeem kan volgens de start-up worden geïntegreerd in iedere auto om zeker te stellen dat kwaadwillenden de controle niet over kunnen nemen. Het systeem genereert rapporten op basis van zijn bevinden. Indien afwijkingen worden aangetroffen slaat het systeem automatisch alarm.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.