Snoopwall helpt Android-gebruikers de rechten van individuele apps in te perken

snoopwall

Een nieuwe app stelt Android-gebruikers in staat het gedrag en de rechten van geïnstalleerde apps nauwlettend in de gaten te houden. De app helpt gebruikers te ontdekken welke apps opvallend veel informatie over hen verzamelen en doorsturen. De app heet Snoopwall.

Snoopwall is bedoeld om gebruikers een extra beveiligingslaag te geven. De software wordt door de ontwikkelaar omschreven als een 'countersurveillance app voor consumenten'. De app geeft gebruikers een overzicht van alle rechten die een individuele app heeft bemachtigd. Hierdoor is direct duidelijk of een app een verborgen agenda heeft.

Rechten blokkeren

De app stelt gebruikers niet alleen in staat te detecteren welke apps informatie over hen verzamelen, maar maakt het ook mogelijk deze praktijken direct te blokkeren. Gebruikers kunnen per app aangeven tot welke data de app toegang mag hebben. Hiermee voorkomen zij dat apps zonder goede reden bij gevoelige informatie kunnen. Denk hierbij aan contactgegevens, SMS-berichten of de geografische locatie van de gebruiker.

De ontwikkelaars van de Snoopwall stellen dat de app zonder problemen kan worden gecombineerd met andere beveiligingsoplossingen zoals anti-virusapps. De app is gelanceerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.