Snoopwall helpt Android-gebruikers de rechten van individuele apps in te perken

snoopwall

Een nieuwe app stelt Android-gebruikers in staat het gedrag en de rechten van geïnstalleerde apps nauwlettend in de gaten te houden. De app helpt gebruikers te ontdekken welke apps opvallend veel informatie over hen verzamelen en doorsturen. De app heet Snoopwall.

Snoopwall is bedoeld om gebruikers een extra beveiligingslaag te geven. De software wordt door de ontwikkelaar omschreven als een 'countersurveillance app voor consumenten'. De app geeft gebruikers een overzicht van alle rechten die een individuele app heeft bemachtigd. Hierdoor is direct duidelijk of een app een verborgen agenda heeft.

Rechten blokkeren

De app stelt gebruikers niet alleen in staat te detecteren welke apps informatie over hen verzamelen, maar maakt het ook mogelijk deze praktijken direct te blokkeren. Gebruikers kunnen per app aangeven tot welke data de app toegang mag hebben. Hiermee voorkomen zij dat apps zonder goede reden bij gevoelige informatie kunnen. Denk hierbij aan contactgegevens, SMS-berichten of de geografische locatie van de gebruiker.

De ontwikkelaars van de Snoopwall stellen dat de app zonder problemen kan worden gecombineerd met andere beveiligingsoplossingen zoals anti-virusapps. De app is gelanceerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.