Snoopwall helpt Android-gebruikers de rechten van individuele apps in te perken

snoopwall

Een nieuwe app stelt Android-gebruikers in staat het gedrag en de rechten van geïnstalleerde apps nauwlettend in de gaten te houden. De app helpt gebruikers te ontdekken welke apps opvallend veel informatie over hen verzamelen en doorsturen. De app heet Snoopwall.

Snoopwall is bedoeld om gebruikers een extra beveiligingslaag te geven. De software wordt door de ontwikkelaar omschreven als een 'countersurveillance app voor consumenten'. De app geeft gebruikers een overzicht van alle rechten die een individuele app heeft bemachtigd. Hierdoor is direct duidelijk of een app een verborgen agenda heeft.

Rechten blokkeren

De app stelt gebruikers niet alleen in staat te detecteren welke apps informatie over hen verzamelen, maar maakt het ook mogelijk deze praktijken direct te blokkeren. Gebruikers kunnen per app aangeven tot welke data de app toegang mag hebben. Hiermee voorkomen zij dat apps zonder goede reden bij gevoelige informatie kunnen. Denk hierbij aan contactgegevens, SMS-berichten of de geografische locatie van de gebruiker.

De ontwikkelaars van de Snoopwall stellen dat de app zonder problemen kan worden gecombineerd met andere beveiligingsoplossingen zoals anti-virusapps. De app is gelanceerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1