Rockwell Automation en Cisco breiden gezamenlijke services voor industriële cybersecurity uit

Rockwell Automation

Rockwell Automation heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de oplossing Cyber Vision van Cisco toevoegt aan het bestaande LifecycleIQ Services-portfolio van cybersecurity software. De integratie van Cisco Cyber Vision helpt industriële klanten onder meer bij de vroegtijdig detectie van cyberaanvallen.
 
Rockwell Automation en Cisco werken inmiddels ruim tien jaar samen, maar constateerden al eerder dat de informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) steeds meer samenkomen. Convergentie is weliswaar essentieel voor de digitale transformatie, maar levert ook uitdagingen op zoals silo’s voor netwerken, bedreiging van de cybersecurity, het gebrek aan vaardigheden en de overvloed aan productiedata en -oplossingen. De twee marktleiders in hun sectoren werken samen bij de ontwikkeling van een aanbod bestaande uit architectuur, diensten en producten. Daarmee kunnen bedrijven deze uitdagingen het hoofd bieden, terwijl ze hun 'Connected Enterprise' bouwen.
 
De integratie van IT, de cloud en industriële netwerken leidt tot beveiligingsproblemen die de digitalisering in de weg staan. Cisco Cyber Vision biedt een volledig inzicht in industriële besturingssystemen, zodat bedrijven een veilige infrastructuur kunnen opzetten en hun cybersecurity aanpak kunnen verbeteren om ononderbroken, flexibele en veilige bedrijfsprocessen te realiseren. Nu Cyber Vision is toegevoegd aan de LifecycleIQ Service-producten voor de detectie van cyberdreigingen, kunnen klanten met bestaande Cisco-oplossingen, greenfield-netwerken of klanten die hun Cisco-netwerkinfrastuctuur willen updaten, beschikken over een unieke switch-based architectuur.
 
"We zijn blij dat we ons aanbod samen met onze strategische partner Cisco verder kunnen uitbreiden," aldus Angela Rapko, directeur Portfolio & Business Management - Customer Support and Maintenance (CSM) bij Rockwell Automation. "Met onze samenwerking combineren we de expertise van Cisco op het gebied van IT-netwerken en -beveiliging met de kennis van Rockwell Automation op het gebied van industriële automatisering en OT. Het is een voordeel voor onze klanten dat ons cybersecurity portfolio uitgebreid is met Cisco Cyber Vision, want nu kunnen ze de ecosystemen van Rockwell Automation en Cisco nog beter integreren, met name op het gebied van cyberbeveiliging."
 
"Het cybersecurity portfolio van Rockwell Automation is uitgebreid met Cyber Vision van Cisco. Hieruit blijkt opnieuw dat we onze klanten willen helpen om hun bedrijfsactiviteiten zo goed mogelijk te beschermen tegen bedreigingen," zegt Vikas Butaney, VP en GM van Cisco IoT. "Met Cyber Vision kunnen we cybersecurity in industriële netwerken inbouwen. Zo kunnen onze klanten hun bedrijfskritische activiteiten gemakkelijker op grote schaal beveiligen. We zijn trots dat we het meest uitgebreide portfolio van producten en services voor een collaboratieve workflow kunnen aanbieden. Ook delen we de visie dat IT- en OT-teams deze kritieke risico's moeten managen en de uitdagingen op het gebied van industriële beveiliging moeten oplossen."
 
Het nieuwe aanbod sluit aan bij de manier waarop Rockwell Automation en Cisco uitdagingen met betrekking tot de beveiliging van industriële netwerken van hun klanten oplossen. Een voorbeeld hiervan is de gezamenlijk ontwikkelde - en gratis verkrijgbare - CPwE-architectuur (Converged Plantwide Ethernet). Daarmee beschikken klanten over een blauwdruk voor het ontwerpen van schaalbare, veilige, industriële netwerken en over gezamenlijk ontwikkelde managed switches van Allen-Bradley Stratix waarmee ze hun infrastructuur ook in zware, industriële omgevingen kunnen beveiligen.
 
Wilt u meer weten over het gezamenlijke aanbod van Rockwell Automation en Cisco of over hun visie op industriële cybersecurity? Kijk dan naar de opname van het webinar op: https://www.rockwellautomation.com/en-us/company/events/webinars/the-role-of-visibility-in-industrial-cybersecurity.html.
 
Meer over
Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.