Veiligheidscluster HSD lanceert kennis- & innovatieplatform

Security_insight_visual-800px

Het veiligheidscluster HSD zet zich samen met haar ruim 270 partners in om onze digitaliserende samenleving veiliger te maken. Kennisdelen, samenwerken en innoveren is hiervoor van groot belang. Omdat dit door de Corona pandemie steeds uitdagender is geworden, heeft HSD een nieuw platform SecurityInsight.nl ontwikkeld dat hierbij helpt. Op dit platform delen experts hun kennis en ontwikkelingen op veiligheidsgebied via webinars, podcast, blogs, rapporten, een innovation floor en live-events. Daarnaast is het de plek waar organisaties met hun veiligheidsvraagstuk terecht kunnen en direct een expert kunnen vinden die hen hierbij kan helpen. Zelf óf met hulp van HSD Office.

Op het platform staan inzichten over onderwerpen in het digitale domein, zoals datalekken, DDoS aanvallen, malware & antivirus, identity & access management, social engineering, cyber threat intelligence en cyber security awareness training. Maar ook informatie over kansen en dreigingen op het gebied van fraude, ondermijning, crisis & incident management en cloud computing & services. Innovatieve technologieën die ingezet kunnen worden voor onze veiligheid komen ook aan bod, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things, data-analyse, kwantumcomputers en social media. Doel is om partijen via de inhoud met elkaar te verbinden.

Op ‘overzichtspagina’s’ kunnen bezoekers alle informatie over een bepaald onderwerp terugvinden met daarbij de partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Door een persoonlijk account aan te maken, kunnen bezoekers interessante content en experts ook bewaren.

Erwin Muller, hoogleraar Veiligheid en Recht Universiteit Leiden en voorzitter HSD Raad van Advies: “Kenniscirculatie is de basis voor innovatie. Eén van de uitdagingen van universiteiten is dan ook hoe we onze wetenschappelijke kennis kunnen delen en valoriseren, zodat het bedrijfsleven hier zijn voordeel mee kan doen. Een platform als Security Insight kan ons hier zeker bij helpen. Tijdens de meerjarenstrategiesessie met de Raad van Advies ontstond het idee om hier als HSD een rol in te pakken. Het is mooi om te zien dat het platform nu staat en hoeveel experts zich aan HSD en het platform verbonden hebben om dit mogelijk te maken.”

Joris den Bruinen, directeur HSD: “Bij de ontwikkeling van het platform stond het verbinden van partijen via de inhoud en het creëren van een inspirerende omgeving centraal. De Netflix-achtige opzet is hierop gebaseerd. Om de veiligheid van het platform te waarborgen hebben we uiteraard ook een pentest laten uitvoeren. Ik nodig experts, organisaties met een vraagstuk, maar ook studenten en geïnteresseerden in het vakgebied graag uit een kijkje te nemen en je kennis te vergroten of een samenwerkingspartner te vinden.”

Bezoek het platform via SecurityInsight.nl

 

Meer over
Lees ook
Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority (CNA)

Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority (CNA)

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft aangekondigd dat het door het Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-programma geautoriseerd is als CVE Numbering Authority (CNA).

Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

Qualys breidt het TruRisk Platform uit met nieuwe producten, VMDR TruRisk-pakketten en Enterprise TruRisk Management. Hierdoor kunnen nu zowel grootzakelijke als mkb-ondernemers de risico’s voor IT-beveiliging binnen hun infrastructuur terugdringen.

Sabotage van internet zeekabels en satellieten

Sabotage van internet zeekabels en satellieten

De oorlog in Oekraïne wordt door Rusland gezien als een oorlog tegen het Westen. Cyberaanvallen zijn onderdeel van de hybride vorm van oorlogvoering.