Nominaties voor Big Brother Awards zijn geopend

big_brother_awards_logo

De nominaties voor de Big Brother Awards zijn geopend. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de ergste privacyschenders van het jaar.

De Big Brother Awards 2017 wordt georganiseerd door Bits of Freedom (BoF), een organisatie die zich inzet voor vrijheid en privacy op internet. Met de Big Brother Awards zet BoF personen, bedrijven of overheidsinstanties die op grove wijze inbreuk maken op de privacy van Nederlanders in de spotlight.

Nomineren

Privacyschenders kunnen worden genomineerd voor de Publieksprijs van de Big Brother Awards. Deze prijs wordt samen met de Expertprijs uitgereikt, waarvoor de nominaties worden ingediend door een jury bestaande uit experts op het gebied van privacy. Daarnaast wordt de Felipe Rodriguez Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het beschermen en vergroten van de privacy van Nederlanders. Nomineren kan tot 10 november 2017 via de website van BoF. De awards worden op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam uitgereikt.

Vorig jaar won minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Publieksprijs vanwege haar voorstel voor een nieuwe Wet marktordening gezondheidszorg. De gemeente Rotterdam won de Expertprijs vanwege het screenen van nieuwe huurders in bepaalde buurten. Open Whisper Systems, het bedrijf achter de chatdienst Signal, won de Felipe Rodriguez Award voor de ondersteuning die het bedrijf bood bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard WhatsApp gebruikers.

Lees ook
Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.