Nominaties voor Big Brother Awards zijn geopend

big_brother_awards_logo

De nominaties voor de Big Brother Awards zijn geopend. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de ergste privacyschenders van het jaar.

De Big Brother Awards 2017 wordt georganiseerd door Bits of Freedom (BoF), een organisatie die zich inzet voor vrijheid en privacy op internet. Met de Big Brother Awards zet BoF personen, bedrijven of overheidsinstanties die op grove wijze inbreuk maken op de privacy van Nederlanders in de spotlight.

Nomineren

Privacyschenders kunnen worden genomineerd voor de Publieksprijs van de Big Brother Awards. Deze prijs wordt samen met de Expertprijs uitgereikt, waarvoor de nominaties worden ingediend door een jury bestaande uit experts op het gebied van privacy. Daarnaast wordt de Felipe Rodriguez Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het beschermen en vergroten van de privacy van Nederlanders. Nomineren kan tot 10 november 2017 via de website van BoF. De awards worden op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam uitgereikt.

Vorig jaar won minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Publieksprijs vanwege haar voorstel voor een nieuwe Wet marktordening gezondheidszorg. De gemeente Rotterdam won de Expertprijs vanwege het screenen van nieuwe huurders in bepaalde buurten. Open Whisper Systems, het bedrijf achter de chatdienst Signal, won de Felipe Rodriguez Award voor de ondersteuning die het bedrijf bood bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard WhatsApp gebruikers.

Lees ook
Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie