Nominaties voor Big Brother Awards zijn geopend

big_brother_awards_logo

De nominaties voor de Big Brother Awards zijn geopend. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de ergste privacyschenders van het jaar.

De Big Brother Awards 2017 wordt georganiseerd door Bits of Freedom (BoF), een organisatie die zich inzet voor vrijheid en privacy op internet. Met de Big Brother Awards zet BoF personen, bedrijven of overheidsinstanties die op grove wijze inbreuk maken op de privacy van Nederlanders in de spotlight.

Nomineren

Privacyschenders kunnen worden genomineerd voor de Publieksprijs van de Big Brother Awards. Deze prijs wordt samen met de Expertprijs uitgereikt, waarvoor de nominaties worden ingediend door een jury bestaande uit experts op het gebied van privacy. Daarnaast wordt de Felipe Rodriguez Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het beschermen en vergroten van de privacy van Nederlanders. Nomineren kan tot 10 november 2017 via de website van BoF. De awards worden op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam uitgereikt.

Vorig jaar won minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Publieksprijs vanwege haar voorstel voor een nieuwe Wet marktordening gezondheidszorg. De gemeente Rotterdam won de Expertprijs vanwege het screenen van nieuwe huurders in bepaalde buurten. Open Whisper Systems, het bedrijf achter de chatdienst Signal, won de Felipe Rodriguez Award voor de ondersteuning die het bedrijf bood bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard WhatsApp gebruikers.

Lees ook
Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.

NEN lanceert keurmerk op basis van internationale privacy norm ISO/IEC 27701

NEN lanceert keurmerk op basis van internationale privacy norm ISO/IEC 27701

Op 16 december 2020 lanceert NEN het keurmerk voor privacy informatie management. Dit keurmerk wordt afgegeven aan organisaties die voldoen aan de eisen uit de norm ISO/IEC 27701. De eisen voor onafhankelijke beoordeling door certificerende instellingen zijn vastgelegd in het certificatieschema NCS 27701