HackingTeam waarschuwt voor misbruik van haar technologie

hacker

Kwaadwillenden kunnen de software die bij HackingTeam is gestolen gebruiken om nietsvermoedende gebruikers aan te vallen. Hiervoor zou voldoende code van de tools van het Italiaanse spionagebedrijf zijn buitgemaakt.

Hiervoor waarschuwt HackingTeam. Bij een recente cyberaanval werd in totaal 400GB aan interne data gestolen van het bedrijf. Het gaat hierbij onder andere om de software die het bedrijf verkoopt aan overheidsinstanties. Het bedrijf stelt hierdoor geen controle meer te hebben over partijen die hun technologie gebruiken. Hierdoor kunnen ook terroristen en criminelen de technologie misbruiken.

'Gevaarlijke situatie'

Het is voor het eerst dat HackingTeam reageert op de cyberaanval. Het bedrijf noemt de situatie die door de cyberinbraak is ontstaan gevaarlijk. HackingTeam belooft te kijken naar mogelijkheden om de risico’s voor gebruikers in te perken. Hierbij kijkt het bedrijf onder andere naar anti-virusbedrijven, die kunnen helpen aanvallen met de technologie te detecteren.

Sinds de cyberaanval hebben klanten van het bedrijf het advies gekregen de software niet meer te gebruiken. HackingTeam werkt overigens aan een update voor zijn spionagesoftware, die klanten weer de mogelijkheid moet geven de software te gebruiken.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.