HackingTeam waarschuwt voor misbruik van haar technologie

hacker

Kwaadwillenden kunnen de software die bij HackingTeam is gestolen gebruiken om nietsvermoedende gebruikers aan te vallen. Hiervoor zou voldoende code van de tools van het Italiaanse spionagebedrijf zijn buitgemaakt.

Hiervoor waarschuwt HackingTeam. Bij een recente cyberaanval werd in totaal 400GB aan interne data gestolen van het bedrijf. Het gaat hierbij onder andere om de software die het bedrijf verkoopt aan overheidsinstanties. Het bedrijf stelt hierdoor geen controle meer te hebben over partijen die hun technologie gebruiken. Hierdoor kunnen ook terroristen en criminelen de technologie misbruiken.

'Gevaarlijke situatie'

Het is voor het eerst dat HackingTeam reageert op de cyberaanval. Het bedrijf noemt de situatie die door de cyberinbraak is ontstaan gevaarlijk. HackingTeam belooft te kijken naar mogelijkheden om de risico’s voor gebruikers in te perken. Hierbij kijkt het bedrijf onder andere naar anti-virusbedrijven, die kunnen helpen aanvallen met de technologie te detecteren.

Sinds de cyberaanval hebben klanten van het bedrijf het advies gekregen de software niet meer te gebruiken. HackingTeam werkt overigens aan een update voor zijn spionagesoftware, die klanten weer de mogelijkheid moet geven de software te gebruiken.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.