HackingTeam waarschuwt voor misbruik van haar technologie

hacker

Kwaadwillenden kunnen de software die bij HackingTeam is gestolen gebruiken om nietsvermoedende gebruikers aan te vallen. Hiervoor zou voldoende code van de tools van het Italiaanse spionagebedrijf zijn buitgemaakt.

Hiervoor waarschuwt HackingTeam. Bij een recente cyberaanval werd in totaal 400GB aan interne data gestolen van het bedrijf. Het gaat hierbij onder andere om de software die het bedrijf verkoopt aan overheidsinstanties. Het bedrijf stelt hierdoor geen controle meer te hebben over partijen die hun technologie gebruiken. Hierdoor kunnen ook terroristen en criminelen de technologie misbruiken.

'Gevaarlijke situatie'

Het is voor het eerst dat HackingTeam reageert op de cyberaanval. Het bedrijf noemt de situatie die door de cyberinbraak is ontstaan gevaarlijk. HackingTeam belooft te kijken naar mogelijkheden om de risico’s voor gebruikers in te perken. Hierbij kijkt het bedrijf onder andere naar anti-virusbedrijven, die kunnen helpen aanvallen met de technologie te detecteren.

Sinds de cyberaanval hebben klanten van het bedrijf het advies gekregen de software niet meer te gebruiken. HackingTeam werkt overigens aan een update voor zijn spionagesoftware, die klanten weer de mogelijkheid moet geven de software te gebruiken.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1