Google waarschuwt gebruikers voor misleidende software

internet_logo

Google waarschuwt gebruikers al langer voor malware en malafide websites. Vanaf deze week waarschuwt het bedrijf echter ook voor software die gebruikers probeert te verleiden. Het gaat hierbij om software die zich voordoet als een legitiem softwarepakket, maar in werkelijkheid andere bedoelingen heeft.

De feature wordt geïntegreerd in Google Safe Browsing, de service die door zowel Google Chrome, Apple Safari en Mozilla Firefox wordt gebruikt om gebruikers te waarschuwen voor dreigingen op internet. Het is niet bekend of de nieuwe feature direct in alle webbrowsers beschikbaar is. Google Chrome-gebruikers krijgen in ieder geval beschikking over de feature.

Gebruikers krijgen voortaan zodra zij software proberen te downloaden die door Google als misleidend is aangemerkt een waarschuwing te zien. Gebruikers bepalen vervolgens zelf hoe zij met deze waarschuwing willen omspringen. Het is dan ook mogelijk de waarschuwing te negeren en de software toch te downloaden, wat vergelijkbaar is met de huidige werkwijze van Google Safe Browsing.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.