Google waarschuwt gebruikers voor misleidende software

internet_logo

Google waarschuwt gebruikers al langer voor malware en malafide websites. Vanaf deze week waarschuwt het bedrijf echter ook voor software die gebruikers probeert te verleiden. Het gaat hierbij om software die zich voordoet als een legitiem softwarepakket, maar in werkelijkheid andere bedoelingen heeft.

De feature wordt geïntegreerd in Google Safe Browsing, de service die door zowel Google Chrome, Apple Safari en Mozilla Firefox wordt gebruikt om gebruikers te waarschuwen voor dreigingen op internet. Het is niet bekend of de nieuwe feature direct in alle webbrowsers beschikbaar is. Google Chrome-gebruikers krijgen in ieder geval beschikking over de feature.

Gebruikers krijgen voortaan zodra zij software proberen te downloaden die door Google als misleidend is aangemerkt een waarschuwing te zien. Gebruikers bepalen vervolgens zelf hoe zij met deze waarschuwing willen omspringen. Het is dan ook mogelijk de waarschuwing te negeren en de software toch te downloaden, wat vergelijkbaar is met de huidige werkwijze van Google Safe Browsing.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.