Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys-280210

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

"AI heeft het potentieel om zinvolle, stapsgewijze vooruitgang te boeken op het gebied van cyberbeveiliging", zegt Ann Johnson, corporate vicepresident van Microsoft Security Business Development. "Beveiliging is een teamsport en we zijn blij met de samenwerking met onze Security Copilot-partners. Gezamenlijk leveren we klanten oplossingen die de verdediging tegen cyberaanvallen verbeteren en die de belofte van AI waarmaken."

Qualys werkt samen met de productteams van Microsoft aan de productontwikkeling van Security Copilot. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder validatie en verfijning van nieuwe scenario's, het geven van feedback over productontwikkeling en functies die in toekomstige productreleases verwerkt worden. Qualys levert ook validatie en feedback van API’s voor het uitbreiden van Security Copilot.

"We werken graag samen met Microsoft omdat de invloed van AI op IT-beveiliging onmiskenbaar is”, zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “Aanvallers maken nu al gebruik van het potentieel van AI en het is tijd dat de verdedigers van cyberrisico’s de inhaalslag maken. Security Copilot maakt het mogelijk om de cyberrisico’s niet langer reactief, maar proactief te beheren. Dat sluit volledig aan bij ons Enterprise TruRisk Platform, waarmee organisaties de cyberrisico's effectiever kunnen meten, communiceren en elimineren."

Security Copilot is het eerste op AI gebaseerde beveiligingsproduct waarmee IT-professionals snel kunnen reageren op bedreigingen, signalen direct kunnen verwerken en de risico’s binnen enkele minuten kunnen beoordelen. De toepassing combineert een geavanceerd ‘large language model’ (LLM) met een model dat specifiek voor beveiliging werd ontwikkeld en dat wordt gevoed door de informatie van Microsoft over bedreigingen vanuit de hele wereld en van meer dan 65 biljoen dagelijkse signalen.

Meer over
Lees ook
Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bij...

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit waarom...

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestdagen...