DDoS-aanval op Brian Krebs lijkt onderdeel van grotere DDoS-campagne

hacker4-gabor-kalman

Verschillende websites zijn onlangs getroffen door zeer grootschalige distributed denial of service (DDoS) aanvallen getroffen. De grootste aanval had een capaciteit van 665 Gbps en was gericht op het blog van beveiligingsonderzoeker Brian Krebs.

Het blog Krebs on Security werd op 20 september getroffen door een zeer grootschalige DDoS-aanval, die twee dagen aanhield. Met een capaciteit van 665 Gbps was de aanval dusdanig groot dat Akamai Technologies zich genoodzaakt zag het hosten van Krebs on Security te staken. Krebs stelt dat Akamai niets te verwijten valt en wijst erop dat Akamai hem gratis hosting aan bood. Inmiddels wordt Krebs on Security door Google gehost.

Krebs spreekt zelf van een ‘DDoS-kanon’, die door de aanvallers de afgelopen tijd meerdere malen zou zijn uitgetest. De beveiligingsonderzoeker wijst erop dat onder andere OVH en Cogent onlangs zijn getroffen door grote DDoS-aanvallen. Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit. Motherboard vermoedt echter dat de aanvallen verband houden met een recente blogpost van Krebs over vDOS, een Israëlische DDoS-dienst waarmee gebruikers tegen betaling DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.