DDoS-aanval op Brian Krebs lijkt onderdeel van grotere DDoS-campagne

hacker4-gabor-kalman

Verschillende websites zijn onlangs getroffen door zeer grootschalige distributed denial of service (DDoS) aanvallen getroffen. De grootste aanval had een capaciteit van 665 Gbps en was gericht op het blog van beveiligingsonderzoeker Brian Krebs.

Het blog Krebs on Security werd op 20 september getroffen door een zeer grootschalige DDoS-aanval, die twee dagen aanhield. Met een capaciteit van 665 Gbps was de aanval dusdanig groot dat Akamai Technologies zich genoodzaakt zag het hosten van Krebs on Security te staken. Krebs stelt dat Akamai niets te verwijten valt en wijst erop dat Akamai hem gratis hosting aan bood. Inmiddels wordt Krebs on Security door Google gehost.

Krebs spreekt zelf van een ‘DDoS-kanon’, die door de aanvallers de afgelopen tijd meerdere malen zou zijn uitgetest. De beveiligingsonderzoeker wijst erop dat onder andere OVH en Cogent onlangs zijn getroffen door grote DDoS-aanvallen. Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit. Motherboard vermoedt echter dat de aanvallen verband houden met een recente blogpost van Krebs over vDOS, een Israëlische DDoS-dienst waarmee gebruikers tegen betaling DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren.

Meer over
Lees ook
Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.