DDoS-aanval op Brian Krebs lijkt onderdeel van grotere DDoS-campagne

hacker4-gabor-kalman

Verschillende websites zijn onlangs getroffen door zeer grootschalige distributed denial of service (DDoS) aanvallen getroffen. De grootste aanval had een capaciteit van 665 Gbps en was gericht op het blog van beveiligingsonderzoeker Brian Krebs.

Het blog Krebs on Security werd op 20 september getroffen door een zeer grootschalige DDoS-aanval, die twee dagen aanhield. Met een capaciteit van 665 Gbps was de aanval dusdanig groot dat Akamai Technologies zich genoodzaakt zag het hosten van Krebs on Security te staken. Krebs stelt dat Akamai niets te verwijten valt en wijst erop dat Akamai hem gratis hosting aan bood. Inmiddels wordt Krebs on Security door Google gehost.

Krebs spreekt zelf van een ‘DDoS-kanon’, die door de aanvallers de afgelopen tijd meerdere malen zou zijn uitgetest. De beveiligingsonderzoeker wijst erop dat onder andere OVH en Cogent onlangs zijn getroffen door grote DDoS-aanvallen. Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit. Motherboard vermoedt echter dat de aanvallen verband houden met een recente blogpost van Krebs over vDOS, een Israëlische DDoS-dienst waarmee gebruikers tegen betaling DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren.

Meer over
Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.