DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

Cyber Lock Background_mr

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen, waardoor het bedrijf zijn dienstenaanbod naar de Scandinavische landen verder kan uitbreiden. 

Avian Digital Forensics is de belangrijkste service- en integratiepartner van vooruitstrevende Digital Investigations- en eDiscovery-technologieën. De oplossingen van Avian stellen klanten in staat criminaliteit en fraude op de werkplek te bestrijden door eenvoudig toegang te krijgen tot en inzicht te krijgen in grote en complexe hoeveelheden digitaal bewijsmateriaal. Avian Digital Forensics Oprichter en eigenaar Jacob Isaksen zegt: “Onze missie bij Avian Digital Forensics is altijd geweest om overheid en bedrijven te helpen de misdaad te bestrijden door de beste technologie en deskundige kennis te leveren. Door onderdeel te worden van DataExpert kunnen we deze missie aanzienlijk opschalen in Scandinavië en wereldwijd.”

Robbert Bakker, CEO van DataExpert voegt toe: “Avian en DataExpert delen hetzelfde DNA: het bestrijden van (cyber)criminaliteit en fraude. Het is geweldig om te zien dat deze twee teams samenkomen om onze Scandinavische klanten gezamenlijk te ondersteunen in hun missie. De oplossingen en diensten van Avian en DataExpert sluiten zeer goed op elkaar aan. Samen kunnen we onze klanten meer oplossingen en betere dienstverlening bieden. Onze teams zijn erg enthousiast over de overname en willen graag samenwerken om onze missie beter uit te voeren.”

De missie van DataExpert is om opsporingsinstanties, het leger, inlichtingendiensten, de douane, andere overheidsorganisaties, banken, telecommunicatiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en andere commerciële instellingen in staat te stellen (cyber)criminaliteit en fraude te bestrijden en organisaties te beschermen tegen (cyber)criminelen.

Om dit doel te bereiken levert DataExpert een breed portfolio aan digitale forensische, analyse- en beveiligingsoplossingen en -diensten aan haar klanten. “Onze klanten zullen enorm profiteren van de synergie van dit gecombineerde team en de toekomstige innovatie en ontwikkeling van onze oplossingen en diensten.”

Zowel Isaksen als Bakker kijken ernaar uit om de DataExpert Nordics-activiteiten uit te breiden met de kennis die Avian heeft op het gebied van digitaal forensisch onderzoek, waarmee ze verder bouwen op de missie van DataExpert om de wereld veiliger te maken en haar klanten te helpen dit te doen als kennis- en technologietechnologie partner op het gebied van misdaadbestrijding en gegevensbeveiliging. Het past perfect in de strategie om Europees marktleider te zijn op dit vakgebied.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.