Britse minister: ‘IS wil dodelijke cyberaanvallen uit gaan voeren’

Militanten van Islamitische Staat (IS) werken aan cyberaanvallen op de Britse infrastructuur, waarmee zij proberen dodelijke slachtoffers te maken. Groot-Britannië moet daarom zijn budget voor digitale veiligheid verdubbelen.

Dit stelt de Britse minister van Financiën George Osborne, meldt Reuters. Osborne: “ISI gebruikt internet al langer voor verwerpelijke propaganda doeleinden, radicalisatie en operationele planning.” De groep zou echter proberen ook slachtoffers te maken via cyberaanvallen. “Zij zijn nog niet in staat geweest mensen te vermoorden met cyberaanvallen op onze infrastructuur”, stelt Osborne. “Maar we weten dat zij dit willen en hun best doen deze aanvallen op te zetten.”

De minister van Financiën wil daarom het budget voor cybersecurity verdubbelen tot bijna 1,9 miljard pond in 2020. Osborne benadrukt dat de dreiging vanuit IS deze extra uitgaven rechtvaardigt, ook al wordt in Groot-Britannië juist op allerlei andere uitgaven bezuinigd. “Het internet representeert een kritieke as van potentiële kwetsbaarheid”, aldus de minister. De beslissing het budget te verhogen is overigens al voor de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag genomen.

Lees ook
Z-CERT selecteert Orange Cyberdefense voor cybersecurity in de zorg

Z-CERT selecteert Orange Cyberdefense voor cybersecurity in de zorg

Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorgsector, heeft na een zorgvuldige selectieprocedure gekozen voor Orange Cyberdefense als partner voor Managed Detection & Response (MDR)-diensten. Met deze strategische samenwerking, die een looptijd heeft van minstens vijf jaar, werken beide partijen gezamenlijk aan het versterken van de di1

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.

Het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC)  viert zijn 20e verjaardag

Het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC) viert zijn 20e verjaardag

Het Verizon Threat Research Center (VTRAC), een speciale divisie binnen het bedrijf dat zich richt op cybersecurityadvies en het voortouw neemt in de strijd tegen cybercriminaliteit, viert het twintigjarige bestaan.