AVG wil zoek- en browsergeschiedenis van klanten verkopen

privacy

Antivirusbedrijf AVG mag de zoek- en browsergeschiedenis van gebruikers verkopen aan derde partijen. Dit blijkt uit het nieuwe privacybeleid van AVG. Wel belooft het bedrijf de data eerst te anonimiseren.

Het nieuwe privacybeleid van AVG geldt vanaf 15 oktober. Het bedrijf stelt zelf overigens tegenover Wired dat zijn privacybeleid al langer de mogelijkheid biedt geanonimiseerde ‘niet persoonlijke data’ van klanten te verkopen aan derden, maar dat dit tot nu toe met andere bewoording werd omschreven.

‘Verdienmodel is noodzakelijk’

Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat om in de toekomst de beveiligingssoftware gratis te kunnen aanbieden AVG een verdienmodel nodig heeft. Deze bestaat uit het verkopen van abonnementen op de betaalde variant van de antivirussoftware, advertenties en ‘datamodellen’, waarmee het bedrijf lijkt te doelen op de verkoop van zoek- en browsergegevens van klanten.

Ook benadrukt de woordvoerder dat klanten die niet willen dat hun gegevens worden doorverkocht het verzamelen hiervan in de software kunnen uitschakelen. AVG belooft de functionaliteiten van de software niet in te perken voor klanten die hiervoor kiezen.

Meer over
Lees ook
ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Vandaag, de dag van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), introduceert het Nederlandse bedrijf Lynn Legal een AI-lawyerbot genaamd DPA Lynn. DPA Lynn weet binnen een paar minuten of een verwerkersovereenkomst getekend kan worden en geeft suggesties voor aanpassingen als daarom wordt gevraagd.