AVG neemt Location Labs over

Het beveiligingsbedrijf AVG neemt Location Labs over, een leverancier van mobile device management (MDM)-oplossingen en mobiele beveiligingstechnologie. De producten van Location Labs worden naar verwachting opgenomen in de bestaande portfolio van AVG.

Met de overname wil AVG zijn positie op de markt voor mobiele security versterken. Deze markt moet AVG in 2015 60 tot 70 miljoen dollar omzet opleveren. Het bedrijf verwacht deze activiteiten snel te kunnen laten groeien en in 2016 met mobiele security een omzet van 100 miljoen dollar te realiseren.

"Location Labs heeft succesvol de code gekraakt voor mobiele monetarisering met behulp van zijn succesvolle business model met industriepartners. Deze overname versnelt AVG's mobiele strategie op dit gebied aanzienlijk" legt Gary Kovacs, Chief Executive Officer van AVG Technologies, uit. "Naar verwachting zijn er eind dit jaar meer verbonden mobiele apparaten op de wereld dan mensen. De gecombineerde mobiele user base van beide bedrijven geeft ons een ongeëvenaarde kans om online security te leveren aan ongeveer een 250 miljoen apparaten in een tijd waarin steeds meer mensen mobiel online gaan".

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Bedrijf B in Oostenrijk wordt op 6 maart 2023 platgelegd door ransomware. Alle data is versleuteld, het bedrijf doet hiervan melding bij de politie en de verzekering. Die twee stappen klinken logisch, maar het is onvoldoende.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1