38% meer cybercrime in 2015

hacker

De hoeveelheid cybercrime stijgt. Het aantal cyberaanvallen is tot nu toe in 2015 met 38% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal diefstallen van intellectueel eigendom nam met 56% toe.

Dit blijkt uit het rapport ‘Turnaround and transformation in cybersecurity’ van PwC. Voor het rapport deed PwC onderzoek onder 10.040 leidinggevenden uit 127 landen. Door de toenemende hoeveelheid cybercrime zien bedrijven zich genoodzaakt meer te investeren in beveiliging. Gemiddeld nam het beveiligingsbudget van bedrijven met 24% toe.

Populaire maatregelen

Bedrijven doen allerlei investeringen om hun digitale veiligheid te vergroten. Bedrijven investeren vooral in:

  • een risico gebaseerd beveiligingsraamwerk (81%)
  • cloud gebaseerde cybersecurity (69%)
  • formele samenwerking met andere bedrijven (65%)
  • big data analytics (62%)
  • cyberverzekeringen (59%

Daarnaast beschikt 58% van de bedrijven over een informatiebeveiligingsbeleid en heeft 54% een Chief Information Security Officer (CISO) aangesteld. 53% van de organisaties informeert werknemers daarnaast over het veilig omgaan met data. Ook beschikt 52% van de bedrijven over security richtlijnen en standaarden voor derde partijen en voert 49% threat assessments uit. 48% doet aan actieve monitoring en analyseert beveiligingsinformatie.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.