38% meer cybercrime in 2015

hacker

De hoeveelheid cybercrime stijgt. Het aantal cyberaanvallen is tot nu toe in 2015 met 38% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal diefstallen van intellectueel eigendom nam met 56% toe.

Dit blijkt uit het rapport ‘Turnaround and transformation in cybersecurity’ van PwC. Voor het rapport deed PwC onderzoek onder 10.040 leidinggevenden uit 127 landen. Door de toenemende hoeveelheid cybercrime zien bedrijven zich genoodzaakt meer te investeren in beveiliging. Gemiddeld nam het beveiligingsbudget van bedrijven met 24% toe.

Populaire maatregelen

Bedrijven doen allerlei investeringen om hun digitale veiligheid te vergroten. Bedrijven investeren vooral in:

  • een risico gebaseerd beveiligingsraamwerk (81%)
  • cloud gebaseerde cybersecurity (69%)
  • formele samenwerking met andere bedrijven (65%)
  • big data analytics (62%)
  • cyberverzekeringen (59%

Daarnaast beschikt 58% van de bedrijven over een informatiebeveiligingsbeleid en heeft 54% een Chief Information Security Officer (CISO) aangesteld. 53% van de organisaties informeert werknemers daarnaast over het veilig omgaan met data. Ook beschikt 52% van de bedrijven over security richtlijnen en standaarden voor derde partijen en voert 49% threat assessments uit. 48% doet aan actieve monitoring en analyseert beveiligingsinformatie.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.